Σε ελεύθερη πτώση το ΧΑ. Ανεξέλεγκτες οι πωλήσεις

Οικονομικές Ειδήσεις

23 Οκτώβριος 2008
Μπαράζ ρευστοποιήσεων εκδηλώνεται αυτή την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο με τον Γ.Δ. να επιστρέφει βίαια στις 1.900 μονάδες, επίπεδα που έχει να δει η αγορά από το καλοκαίρι και του 2003. Taxheaven.gr

Σε ελεύθερη πτώση το ΧΑ. Ανεξέλεγκτες οι πωλήσεις

Μπαράζ ρευστοποιήσεων εκδηλώνεται αυτή την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο με τον Γ.Δ. να επιστρέφει βίαια στις 1.900 μονάδες, επίπεδα που έχει να δει η αγορά από το καλοκαίρι και του 2003. Το κλίμα επιδεινώνεται και στην Ευρώπη μετά από την ανεπιτυχή προσπάθεια σταθεροποίησης. Οι ανεξέλεγκτες ρευστοποιήσεις έχουν ως στόχο για άλλη μια φορά τον κλάδο των τραπεζών όπου συντελείται σημαντική ζημιά με τον δείκτη να υποχωρεί πάνω από 5%. Ξεπερνούν το 5% οι απώλειες του 20άρη όπου όλες οι μετοχές είναι στο κόκκινο. Διψήφιο είναι το ποσοστό της πτώσης για τη μετοχή της Coca Cola 3 Ε με την Intralot να γράφει απώλειες που ξεπερνούν το 9%. Η Εθνική “βουτάει” και κάτω από τα 15 ευρώ με απώλειες πάνω από το 8% ενώ η Eurobank και η MIG ακολουθούν στο ίδιο μοτίβο.

Όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι στο κόκκινο και η συνολική εικόνα της αγοράς είναι αποκαρδιωτική. Στον 20άρη θα σημειώναμε ίσως την Κύπρου που μετά την χθεσινή βουτιά σήμερα επιχειρεί να κρατήσει τα 4 ευρώ ενώ ο ΟΠΑΠ χάνει έδαφος προς τα 18 ευρώ και η ΔΕΗ κινείται πλέον κάτω από τα 10 ευρώ.

Πρόκειται για τις μετοχές του 20άρη που σημειώνουν τις μικρότερες απώλειες συγκριτικά με την αιμοραγία των τραπεζικών blue chips που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των πωλητών που "πυροβολούν" ανεξέλεγκτα.

Στον Γενικό Δείκτη όλες οι μετοχές είναι στο κόκκινο με ΔΟΛ, Selonda και Μινωϊκές Γραμμές να συγκρατούν κάποια κέρδη. Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές της Μηχανικής, της ΕΧΑΕ, της Μαϊλλης. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο ΧΑ είναι και το γεγονός ότι οι τράπεζες είναι από τις μετοχές του Γ.Δ. που σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες.   

Στα 144 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται ήδη η αξία των συναλλαγών με μπαράζ πακέτων στην Εθνική.

Πηγή Ισοτιμία