Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τι συμφώνησαν κορυφαίοι τραπεζίτες

23 Οκτώβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Στους όρους του “σχεδίου εγγυοδοσίας” κατέληξαν τραπεζίτες και Υπουργείο Οικονομίας σε συνάντηση που είχαν μέχρι αργά χθες το βράδυ. Χρονοδιάγραμμα ένταξης, δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας και κατανομή κονδυλίων στο επίκεντρο.
Τι συμφώνησαν κορυφαίοι τραπεζίτες

Στους όρους του “σχεδίου εγγυοδοσίας” κατέληξαν τραπεζίτες και Υπουργείο Οικονομίας σε συνάντηση που είχαν μέχρι αργά χθες το βράδυ. Χρονοδιάγραμμα ένταξης, δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας και κατανομή κονδυλίων στο επίκεντρο.

Σε νέα συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο και μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε όλες οι μεγάλες τράπεζες να κάνουν χρήση της κρατικής ενίσχυσης, ώστε να μην υπάρξουν "παρεξηγήσεις" για την κατάσταση των τραπεζών, που θα υιοθετήσουν τα μέτρα.

Θέμα της συνάντησης ήταν το πακέτο εγγυοδοσίας των τραπεζών αλλά και οι επίμέρους όροι του σχεδίου στήριξης του κλάδου. Εκεί που φαίνεται ότι υπήρξε σύγκλιση απόψεων είναι η υιοθέτηση του σχεδίου από όλες τις μεγάλες τράπεζες, η ένταξη στο πρόγραμμα στις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου με αυστηρό χρονοδιάγραμμα, η αύξηση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας πάνω από 8% (Βασιλεία ΙΙ) αλλά και κατανομή των κονδυλίων με βάση το μερίδιο αγοράς.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου συζητήθηκε το σχέδιο για την ενίσχυση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με τις επιπτώσεις της διεθνούς χρηματοπιστωτικής αναταραχής. Το σχέδιο αυτό θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. Μάλιστα αναμένεται να τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στη συνάντηση συμμετείχαν πέραν του κ. Αλογοσκούφη και ο υφυπουργός Οικονομίας, Νίκος Λέγκας αλλά και ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου, ο οποίος επέστρεψε εσπευσμένως από το εξωτερικό όπου πραγματοποίησε επαφές με σκοπό να στηρίξει την Εθνική σε μια δύσκολη περίοδο για τη …μετοχή που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ξένων funds.

Παρόν ήταν και ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Νανόπουλος, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, ο διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας Αντώνης Κροντηράς, ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Δημήτρης Μηλιάκος και ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ¶γγελος Φιλιππίδης.

Πηγή ΙσοτιμίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης