ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ Β΄ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ

Οικονομικές Ειδήσεις

22 Οκτώβριος 2008
Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας στη σημερινή δεύτερη συνάντηση με τους Διευθυντές του ΔΕΚ Θεσσαλονίκης, των ΠΕΚ Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Λάρισας, τους Διευθυντές και Υποδιευθυντές Φορολογίας των ΔΟΥ Θράκης, Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης και τους Διευθυντές των αντίστοιχων Οικονομικών Επιθεωρήσεων (συνολικά 156 ΔΟΥ Α΄ και Β΄ Τάξης και Ελεγκτικά Κέντρα), στο Αμφιθέατρο του Γενικού Χημείου του Κράτους, ζήτησε την εντατικοποίηση των προσπαθειών τους για την αποτελεσματική εφαρμογή των ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις (περαίωση). Taxheaven.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ Β΄ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ

Αθήνα, 22.10.2008

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας στη σημερινή δεύτερη συνάντηση με τους Διευθυντές του ΔΕΚ Θεσσαλονίκης, των ΠΕΚ Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Λάρισας, τους Διευθυντές και Υποδιευθυντές Φορολογίας των ΔΟΥ Θράκης, Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης και τους Διευθυντές των αντίστοιχων Οικονομικών Επιθεωρήσεων (συνολικά 156 ΔΟΥ Α΄ και Β΄ Τάξης και Ελεγκτικά Κέντρα), στο Αμφιθέατρο του Γενικού Χημείου του Κράτους, ζήτησε την εντατικοποίηση των προσπαθειών τους για την αποτελεσματική εφαρμογή των ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις (περαίωση).

Ο κ. Μπέζας μιλώντας προς τους Εφόρους, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να απομακρυνθούμε από τη δημοσιονομική πειθαρχία. Αυτή η δημοσιονομική πειθαρχία και ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης, αποτελούν τα ισχυρότερα αναχώματα για την προστασία των πολιτών από την κρίση.

Δημοσιονομική πειθαρχία όμως, σημαίνει μεταξύ άλλων, να κάνετε και εσείς τη δουλειά σας σωστά και να είναι ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής συνεχής και αδιάλειπτος. Όλοι θέλουμε ένα καλύτερο κράτος, αλλά όταν δεν πληρώνουμε τους φόρους μας, ουσιαστικά εμποδίζουμε αυτό που ζητάμε. Γιατί το κράτος δεν χτίζεται με δανεικά, χτίζεται κυρίως με τη φορολογική συνεισφορά όλων μας.

Ο αγώνας όμως κατά της φοροδιαφυγής ακυρώνεται, όταν υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς μέσα στις Υπηρεσίες μας. Τότε όχι μόνο οι πολίτες παύουν να εμπιστεύονται τη Δημόσια Διοίκηση, αλλά υποσκάπτεται ταυτόχρονα ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός.

Μόνο η ορθή και αποτελεσματική οργάνωση και διοίκηση μπορούν να εντοπίσουν αυτά τα φαινόμενα. Ως επικεφαλείς Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών της χώρας, είναι επιτακτικό να ελέγχετε και να εποπτεύετε την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τους πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, της προστασίας του πολίτη και της διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος.

 Αν υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς στις Υπηρεσίες σας, τότε πρέπει να ξέρετε ότι για εμάς ως πολιτική ηγεσία, δεν μπορούν οι επικεφαλείς των Εφοριών να μη γνωρίζουν τι συμβαίνει δίπλα τους. Έχετε και εσείς οι ίδιοι ευθύνη, γι αυτά τα φαινόμενα».