Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τι ισχύει για την απεργία που κύρηξε η ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ στις 21/10/08 για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις

20 Οκτώβριου 2008
  • Με αφορμή την απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ στις 21/10/08 σας πληροφορούμε ότι σύμφωνα με το Νόμο 1264/82 για τις απεργίες και τη νομολογία των δικαστηρίων για τα θέματα της απεργίας δεν απαιτείται απόφαση των πρωτοβαθμίων και δευτεροβαθμίων οργανώσεων των εργαζομένων για την συμμετοχή τους στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ.
Η απεργία της 21/10/2008      

Με αφορμή την απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ στις 21/10/08 σας πληροφορούμε ότι σύμφωνα με το Νόμο 1264/82 για τις απεργίες και τη νομολογία των δικαστηρίων για τα θέματα της απεργίας δεν απαιτείται απόφαση των πρωτοβαθμίων και δευτεροβαθμίων οργανώσεων των εργαζομένων για την συμμετοχή τους στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Κάθε εργαζόμενος μπορεί να συμμετέχει στην απεργία χωρίς συνέπειες για τη νομιμότητα της συμμετοχής του.

Απαιτείται ο ορισμός προσωπικού ασφαλείας σε κάθε επιχείρηση.

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ή ΤΟ 1/25 ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ.

 
Την Τετάρτη 22/10/2008 έχει ανακοινωθεί από τους Εμπορικούς Συλλόγους ότι τα καταστήματά τους θα παραμείνουν κλειστά. Αυτό δεν αποτελεί απεργία κατά την έννοια του νόμου και επομένως οι εργοδότες που θα κλείσουν τα καταστήματά τους υποχρεούνται να καταβάλουν τις αποδοχές στους εργαζόμενους που δεν θα εργασθούν κατά την ημέρα αυτή.

Πηγή ΠΙΜ


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης