Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ενημερωτικό σημείωμα για εφοριακούς σε σημερινή συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας.

16 Οκτώβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας σε σημερινή συνάντηση με τους Διευθυντές των ΠΕΚ Αθηνών, Πειραιώς, Πατρών και τους Διευθυντές και Υποδιευθυντές Φορολογίας των ΔΟΥ Αττικής, Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου και Νήσων Αιγαίου (συνολικά 136 ΔΟΥ Α΄ και Β΄ Τάξης και Ελεγκτικά Κέντρα), στο Αμφιθέατρο του Γενικού Χημείου του Κράτους, ζήτησε από τους Εφόρους την εντατικοποίηση των προσπαθειών τους κατά τη διάρκεια εφαρμογής των ρυθμίσεων για τα ληξιπρόθεσμα και τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις (περαίωση).
Αθήνα, 16.10.2008
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας σε σημερινή συνάντηση με τους Διευθυντές των ΠΕΚ Αθηνών, Πειραιώς, Πατρών και τους Διευθυντές και Υποδιευθυντές Φορολογίας των ΔΟΥ Αττικής, Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου και Νήσων Αιγαίου (συνολικά 136 ΔΟΥ Α΄ και Β΄ Τάξης και Ελεγκτικά Κέντρα), στο Αμφιθέατρο του Γενικού Χημείου του Κράτους, ζήτησε από τους Εφόρους την εντατικοποίηση των προσπαθειών τους κατά τη διάρκεια εφαρμογής των ρυθμίσεων για τα ληξιπρόθεσμα και τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις (περαίωση).   

Ειδικότερα, ο κ. Μπέζας μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στη μεγάλη σημασία που πρέπει να δώσετε στις υπηρεσίες σας κατά την εφαρμογή των δύο αυτών ρυθμίσεων, με δεδομένο το φόρτο εργασίας που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα και από την είσπραξη του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων. Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές αλλά και μετακινήσεις προσωπικού, όπου αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό.

Οι διατάξεις, ο τρόπος περαίωσης και όλη η διαδικασία είναι γνωστά σε όλους σας, από την πρώτη εφαρμογή της περαίωσης το 2004. Κατόπιν τούτου, δικαιολογίες του τύπου ότι δεν είμαστε έτοιμοι, ή δε γνωρίζει το προσωπικό τον τρόπο και τη διαδικασία περαίωσης, ή ότι αντιμετωπίζουμε ελλείψεις προσωπικού, απλά δε θα γίνονται αποδεκτές.

Ήδη μέχρι σήμερα θα έπρεπε:
1ον) Να έχετε ενημερώσει το προσωπικό και ειδικότερα τους υπαλλήλους που θα ασχοληθούν με την περαίωση των εκκρεμών υποθέσεων και τη ρύθμιση των χρεών.

2ον) Να έχετε ενημερωθεί από το TAXIS για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος χρήσεων 2000 έως 2006, που σας αφορούν.

3ον) Να έχετε χρεώσει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις στο Τμήμα Ελέγχου ή και σε άλλους υπαλλήλους ικανούς να βοηθήσουν το έργο της περαίωσης.

4ον) Να έχετε συγκεντρώσει από το Τμήμα Κ.Β.Σ. όλες τις παραβάσεις και τα δελτία πληροφοριών, ώστε να τα γνωρίζουν οι υπάλληλοι που θα ασχοληθούν με την περαίωση.»

--------------------------------------------------------

«Όπως ανέφερα προηγουμένως ο  χρόνος ολοκλήρωσης της περαίωσης, αλλά και της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων  είναι μικρός, για το λόγο αυτό η προσπάθειά σας πρέπει να είναι διαρκής και επίπονη. Πρέπει με κάθε τρόπο να φέρετε σε πέρας το συγκεκριμένο  έργο  τους επόμενους δύο μήνες. Δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής. Κάθε δικαιολογία είναι περιττή. Στόχος όλων μας είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και αποτελεσματική  ολοκλήρωση της περαίωσης και της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να δοθεί βάρος στο σωστό καταμερισμό εργασίας μέσα στην Υπηρεσία σας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι:

- Οι Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να συντάσσουν τα απογραφικά, να εκδίδουν και να κοινοποιούν τα εκκαθαριστικά εκκρεμών υποθέσεων αρμοδιότητάς σας και αρμοδιότητας ΠΕΚ, εφόσον στο νομό που βρίσκεται η έδρα σας δεν λειτουργεί ΠΕΚ.

- Στους νομούς που λειτουργούν ΠΕΚ όλη η διαδικασία μέχρι το στάδιο συμβιβασμού θα γίνεται από τα ΠΕΚ για υποθέσεις αρμοδιότητάς τους, δηλαδή απογραφικό, εκκαθαριστικό, κοινοποίηση.

Τονίζω για άλλη μια φορά ότι πρέπει να είστε πλήρως ενημερωμένοι στα θέματα περαίωσης και ρύθμισης χρεών με καθημερινή εποπτεία της πορείας και των ενεργειών των αντίστοιχων Τμημάτων.

 Τονίζω επίσης ότι υπάρχει ήδη μηχανισμός στην Κεντρική Υπηρεσία ο οποίος θα παρακολουθεί τις επιδόσεις σας και οι οποίες θα αποτελέσουν ένα από τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης όλων σας.

Είναι αδιανόητο να κάθεστε «ταμπουρωμένοι» στο γραφείο σας και να μην γνωρίζετε τι γίνεται δίπλα σας. Δυσκολίες δεν υπάρχουν, θέληση απαιτείται από όλους σας.

Τα χρήματα που δεν μπορείτε να συγκεντρώσετε  εσείς, είναι χρήματα που τα στερούνται  τα Σχολεία, τα Νοσοκομεία, οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Είναι τα χρήματα με τα οποία θα ενισχύσουμε σΆ αυτή τη δύσκολη συγκυρία τους οικονομικά ασθενέστερους. Έχετε πλέον στα χέρια σας τα κατάλληλα εργαλεία για να πετύχετε τους στόχους που έχουν τεθεί.»



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης