Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλογοσκούφης: Προχωρούμε με σχέδιο για την ελληνική οικονομία

14 Οκτώβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, είχε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αλογοσκούφης: Προχωρούμε με σχέδιο για την ελληνική οικονομία

Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, είχε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη Σύνοδο του Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας όπου το κύριο θέμα ήταν η κατάσταση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και οι επιπτώσεις που υπάρχουν στην παγκόσμια οικονομία.

Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της φερεγγυότητας του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και πρόσθεσε «προχωρούμε με σχέδιο προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η χρηματοπιστωτική κρίση θα έχει τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στα ζητήματα, που απασχολούν τους πολίτες. Με βάση το σχέδιο αυτό και τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, που ελήφθησαν προσφάτως, θα προχωρήσουμε τις επόμενες μέρες».

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι στις αναπτυγμένες χώρες αναμένεται ότι θα υπάρχει σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης, ενώ στις αναπτυσσόμενες η κατάσταση θα είναι κάπως καλύτερη, αλλά και αυτή θα είναι χειρότερη σε σχέση με το παρελθόν.

www.kathimerini.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης