Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου παρακολουθεί την οικονομική κρίση

14 Οκτώβριου 2008
  • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) διαθέτει μιαν ομάδα ειδικών στο πλαίσιο της μόνιμης Γραμματείας, που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις της πρωτοφανούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του προέδρου του Πασκάλ Λαμί, «για την περίπτωση που αυτή η κρίση, τελικά θα επηρεάσει την ομαλή διεξαγωγή του διεθνούς εμπορίου.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου παρακολουθεί την οικονομική κρίση

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) διαθέτει μιαν ομάδα ειδικών στο πλαίσιο της μόνιμης Γραμματείας, που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις της πρωτοφανούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του προέδρου του Πασκάλ Λαμί, «για την περίπτωση που αυτή η κρίση, τελικά θα επηρεάσει την ομαλή διεξαγωγή του διεθνούς εμπορίου.

«Ας είμαστε έτοιμοι λοιπόν, για να αναλάβουμε δράση μόλις παρουσιαστεί η ανάγκη», πρόσθεσε ο κ. Λαμί, που μίλησε στη Γενική Συνέλευση του ΠΟΕ.

Στο μεταξύ, πολλοί στον 153μελή ΠΟΕ εκτιμούν ότι «πλησιάζει η ώρα», που η χρηματοπιστωτική κρίση θα έχει επίπτωση στην πραγματική οικονομία. Επίσης εκτιμούν ότι τα φτωχότερα μέλη του ΠΟΕ θα έχουν «τη μεγαλύτερη δυσκολία να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες της κρίσης», όταν αυτή αγγίξει την πραγματική οικονομία.

Ο κ. Λαμί ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει σύσκεψη με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες των ανωτέρω κρατών (των φτωχότερων) -διευθυντές τραπεζών, αρμόδιους στους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς γι αυτές, χορηγούς πάσης φύσεως κεφαλαίων» για να συζητηθούν πτυχές της συγκυρίας, πού τούς αφορούν».

Τελευταίο, όχι όμως και έσχατο, ο κ. Λαμί παρότρυνε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις επταετείς, ήδη, διαβουλεύσεις τους» ο Γύρος της Ντόχα» τονίζοντας ότι «μάλλον ήλθε το πλήρωμα του χρόνου γι αυτό».

www.kathimerini.grΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης