Αποτελέσματα live αναζήτησης

Περαίωση online από την Γ.Γ.Π.Σ.

14 Οκτώβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Δυνατότητα και ηλεκτρονικής υποβολής των απογραφικών δελτίων για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών τους υποθέσεων θα έχουν από σήμερα οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εμπίπτουν στη ρύθμιση.
Περαίωση online

Δυνατότητα και ηλεκτρονικής υποβολής των απογραφικών δελτίων για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών τους υποθέσεων θα έχουν από την Τρίτη οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εμπίπτουν στη ρύθμιση.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για τη διευκόλυνση των υπόχρεων θα θέσει από την Τρίτη σε λειτουργία την υπηρεσία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής των απογραφικών δελτίων και έκδοσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000-2006 στη διεύθυνση

http://www.gsis.gr/taxisnet/per2008/index.jsp

Μέσω της υπηρεσίας αυτής ο ενδιαφερόμενος επιτηδευματίας μπορεί:

να συμπληρώσει ηλεκτρονικά, σε ειδική φόρμα, το απογραφικό δελτίο με όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για τον υπολογισμό του αποτελέσματος της περαίωσης,
να αποστείλει ηλεκτρονικά στην αρμόδια ΔΟΥ το απογραφικό δελτίο που συμπλήρωσε και ταυτόχρονα να λάβει έτοιμο εκτυπωμένο το οριστικό ειδικό εκκαθαριστικό σημείωμα της περαίωσης.
Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει την επομένη της υποβολής του απογραφικού να πάει στην εφορία τους για να υπογράψει την πράξη αποδοχής της περαίωσης, να ρυθμίσει τον αριθμό των δόσεων εξόφλησης του φόρου και να καταβάλλει το 20% της συνολικής οφειλής.

Δυνατότητα χρήσης της νέας αυτής ηλεκτρονικής υπηρεσίας έχουν όλοι οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που επιθυμούν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση για την περαίωση, εφόσον δεν έχουν διαπράξει διαπιστωμένες παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων ή δεν έχουν άλλες ελεγκτικές εκκρεμότητες (αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη, προσφυγές κ.λπ.). Φορολογούμενοι που βαρύνονται με παραβάσεις ή έχουν ανέλεγκτες χρήσεις πριν το 2000, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία αυτή και θα πρέπει να απευθυνθούν στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Πηγή Ημερησία

Σας Υπενθυμίζουμε ότι περαίωση on line λειτουργεί και από τον κόμβο μας στην παρακάτω διέυθυνση.

http://www.karpodinis.gr/yper/peraiosi1.aspx

 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης