Ηλιος με "δόντια" στην Ασία

Οικονομικές Ειδήσεις

13 Οκτώβριος 2008
Ηλιος με "δόντια" στην Ασία Taxheaven.gr


Αντιστροφή κλίματος; Τάσεις για ανάκαμψη σε Κίνα,Χονγκ Κονγκ, Νότια Κορέα και Αυστραλία. Ανοδικά κινούνουνται τα αμερικανικά futures

Προσπάθεια αντίδρασης εμφανίζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια στις αποφάσεις των ηγετών της Ευρωζώνης, εξαιρουμένης της Ταϊβάν, που κινείται πτωτικά. Mε θετικό πρόσημο κινείται το Χονγκ Κονγκ, η Νότια Κορέα και η Αυστραλία. Μεικτή εικόνα παρουσιάζει η Κίνα. Κλειστό σήμερα το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας, λόγω αργίας. Aνοδικά τα αμερικανικά futures. Συγκεκριμένα, ο Hang Seng Index καταγράφει άνοδο 3,24% στις 15.275 μονάδες και ο S&P/ASX 200 ΙNDEX στις 4.180 σημειώνει επίσης άνοδο 5,55%.

Η οικονομία του Χονγκ Κονγκ διατρέχει υπαρκτούς κινδύνους να εισέλθει σε ύφεση από τον ερχόμενο χρόνο, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της πρώην βρετανικής αποικίας Τζον Τσανγκ.

«Πιστεύω πως η καταιγίδα επέρχεται. Είναι αναπόφευκτο το Χονγκ Κονγκ, υπό την ιδιότητά του ως διεθνούς οικονομικού κέντρου, θα πληγεί από τη διεθνή οικονομική κρίση», τόνισε ο Τσανγκ, μιλώντας στο τοπικό Κοινοβούλιο.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, εκτιμώ πως ο κίνδυνος για να εισέλθει το Χονγκ Κονγκ σε ύφεση από το επόμενο έτος είναι πολύ υψηλός», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εντούτοις, ο Τσανγκ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να υπάρξει μία μετάγγιση ρευστού στο τραπεζικό σύστημα. «Το τραπεζικό μας σύστημα είναι πολύ σταθερό. Τα αποθεματικά και τα κεφάλαια των ιδρυμάτων μας είναι απόλυτα επαρκή», διαβεβαίωσε.


Πηγή :Ημερησία