Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Εξωδικαστικός μηχανισμός»: Και τα χρέη που δημιουργήθηκαν το 2017 θα ενταχθούν στη ρύθμιση ανέφερε ο Κ. Μίχαλος

«Εξωδικαστικός μηχανισμός»: Και τα χρέη που δημιουργήθηκαν το 2017 θα ενταχθούν στη ρύθμιση ανέφερε ο Κ. Μίχαλος
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ ΚΑΙ ΕΒΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

18/05/2018

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για την αποτελεσματικότητα των ρυθμίσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα Επιμελητήρια εξαρχής είχαν επισημάνει ότι για να αποδώσουν οι ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού θα έπρεπε να υπάρξουν συγκεκριμένες τροποποιήσεις προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν στο μηχανισμό περισσότερες επιχειρήσεις.

Στις επαφές που είχαμε τόσο με τους εκπροσώπους των θεσμών, όσο και με το αρμόδιο υπουργείο, λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι επίκεινται τροποποιήσεις της ρύθμισης προς την κατεύθυνση των προτάσεων που είχαμε υποβάλει.

Συγκεκριμένα, στη ρύθμιση θα ενταχθούν και τα χρέη που δημιουργήθηκαν το 2017, ενώ θα μειωθούν δραστικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται σήμερα για την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό.



Παράλληλα, στη ρύθμιση θα ενταχθεί το σύνολο των χρεών των επιχειρήσεων, ενώ οι τράπεζες θα οφείλουν να αιτιολογούν πλήρως και εμπεριστατωμένα περιπτώσεις απόρριψης των αιτήσεων για την ένταξη των επιχειρήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Επιπρόσθετα, ο λογαριασμός να «ξεπαγώνει» όταν η επιχείρηση μπαίνει στο πρώτο στάδιο της ρύθμισης και τα χρήματα να μοιράζονται αναλογικά, δηλαδή να κρατά ρευστότητα και η επιχείρηση.

Τις βασικές αυτές θέσεις και προτάσεις των Επιμελητηρίων, έχουμε τη διαβεβαίωση ότι θα προωθήσει το αρμόδιο υπουργείο
».



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης