Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέες εξελίξεις σχετικά με την παραγραφή των χρήσεων έως το 2013 για τις οποίες έχει εκδοθεί «λευκό» φορολογικό πιστοποιητικό

Νέες εξελίξεις σχετικά με την παραγραφή των χρήσεων έως το 2013 για τις οποίες έχει εκδοθεί «λευκό» φορολογικό πιστοποιητικό
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσηςΣε συνέχεια της ενημέρωσης σχετικά με την παραγραφή των χρήσεων έως το 2013 για τις οποίες έχει εκδοθεί «λευκό» φορολογικό πιστοποιητικό, η Α.Α.Δ.Ε. έστειλε προς τις ελεγκτικές υπηρεσίες, αλλά και προς τη Δ.Ε.Δ., αντίγραφο του πρακτικού του Β' Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στο οποίο αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστούν οι υποθέσεις που αφορούν στον έλεγχο των επιχειρήσεων με φορολογικό πιστοποιητικό χωρίς επιφύλαξη για χρήσεις πριν από την 1.1.2014, από την φορολογική Διοίκηση (ελεγκτικές αρχές), αλλά και από την την Δ.Ε.Δ.

Συγκεκριμένα το Ν.Σ.Κ. προτείνει προς τις ελεγκτικές υπηρεσίες να εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζουν τις υποθέσεις των εταιριών οι οποίες έχουν λάβει «λευκό» φορολογικό πιστοποιητικόχωρίς τον χρονικό περιορισμό που τίθεται από τις διατάξεις του άρθρου 5§2 της  ΠΟΛ.1159/22.7.2011 (18μηνο μετά την υποβολή του φορολογικού πιστοποιητικού στη ΓΓΠΣ), μέχρι να λυθεί το θέμα οριστικά από το Σ.τ.Ε.
Προτείνει επίσης και προς την Δ.Ε.Δ. να λαμβάνει ανάλογη θέση κατά την έκδοση των αποφάσεών της.

Δείτε το πρακτικό του ΝΣΚ το οποίο έκανε δεκτό ο Διοικητής της ΑΑΔΕ


Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης