Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πανικός στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

10 Οκτώβριος 2008
  • Μαζικές πωλήσεις στέλνουν τους ευρωπαϊκούς δείκτες σημαντικά χαμηλότερα καθώς το ξεπούλημα των μετοχών συνεχίζεται υπό το φόβο νέων τραπεζικών καταρρεύσεων και παγκόσμιας ύφεσης. Ράλι των αμερικανικών κρατικών ομολόγων και του γιεν καθώς οι επενδυτές αναζητούν πιο ασφαλή καταφύγια. Σε χαμηλά πενταετίας η Wall Street.
Πανικός στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μαζικές πωλήσεις στέλνουν τους ευρωπαϊκούς δείκτες σημαντικά χαμηλότερα καθώς το ξεπούλημα των μετοχών συνεχίζεται υπό το φόβο νέων τραπεζικών καταρρεύσεων και παγκόσμιας ύφεσης. Ράλι των αμερικανικών κρατικών ομολόγων και του γιεν καθώς οι επενδυτές αναζητούν πιο ασφαλή καταφύγια. Σε χαμηλά πενταετίας η Wall Street.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη χάνει 9,3%%, ο CAC 40 στο Παρίσι 9,4% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο 10% 9%. Ο τελευταίος έχει υποχωρήσει σε χαμηλά πενταετίας, κάτω απΆ τις 4.000 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 χάνει 10%.

Όλες οι μετοχές στη Φρανκφούρτη είναι στο κόκκινο.

Οι μετοχές χρηματοοικονομικών εταιρειών σημειώνουν βουτιά.

Διεκόπησαν πάλι οι συναλλαγές στη Ρωσία.
 
Ο Nikkei στο Τόκιο έχασε σήμερα 11%.

Χθες ο Dow Jones υποχώρησε κάτω απΆ τις 9.000 μονάδες για πρώτη φορά απΆ το 2003 χάνοντας καθώς το υψηλότερο κόστος δανεισμού και η επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών έφερε ανησυχία για τις μεγάλες βιομηχανίες, ότι θα μπορούσαν να είναι τα επόμενα θύματα της κρίσης.

Τα διατραπεζικά επιτόκια στην Ασία σημείωσαν αύξηση παρά τις νέες ενέσεις ρευστότητας ύψους 32 δις δολ. από Ιαπωνία και Αυστραλία. Το ίδιο έγινε χθες και στην Ευρώπη παρά τη συντονισμένη μείωση επιτοκίων.

Εκτίναξη του χρυσού σε υψηλά 11 εβδομάδων με την τιμή στα 920 δολ. η ουγγιά.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του Dow Jones χάνουν 3%.


Πηγή Ισοτιμία

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης