Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στη Βουλη η διάταξη για την εγγύηση των καταθέσεων

9 Οκτώβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή η διάταξη για την αύξηση της ελάχιστης εγγύησης καταθέσεων στα100.000 ευρώ από 20.000 ευρώ, για περίοδο τριών ετών. Η σχετική νομοθετική διάταξη θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου για τους δανειολήπτες.
Στη Βουλη η διάταξη για την εγγύηση των καταθέσεων

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή η διάταξη για την αύξηση της ελάχιστης εγγύησης καταθέσεων στα100.000 ευρώ από 20.000 ευρώ, για περίοδο τριών ετών. Η σχετική νομοθετική διάταξη θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου για τους δανειολήπτες.

Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, η διάταξη θα ενσωματωθεί στο υπό επεξεργασία από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών, ώστε (η διάταξη) να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα, ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε ότι «χρειαζόμαστε ένα φερέγγυο τραπεζικό σύστημα. Έχουμε ένα φερέγγυο τραπεζικό σύστημα. Σε μια εποχή που κλυδωνίζονται τραπεζικά συστήματα πολλών χωρών - εμείς έχουμε βεβαίως κάποιες πάρα πολύ μικρές επιπτώσεις - θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε τα συμφέροντα των πολλών. Αυτό είναι η εγγύηση της κυβέρνησης. ¶λλωστε γι αυτό είμαστε στην πολιτική. Δεν είμαστε στην πολιτική για να σώσουμε τους τραπεζίτες, αλλά για να πάει η κοινωνία μπροστά».

www.kathimerini.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης