Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στις 21 Οκτωβρίου η 24ωρη της ΓΣΕΕ

9 Οκτώβριος 2008
  • Iδιαίτερα «θερμός» αναμένεται ο Οκτώβριος. Χθες τα συνδικάτα απείλησαν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, κατηγορώντας την για «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας». Ειδικότερα, χθες περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις ΔΕΚΟ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Στις 21 Οκτωβρίου η 24ωρη της ΓΣΕΕ              

Iδιαίτερα «θερμός» αναμένεται ο Οκτώβριος. Χθες τα συνδικάτα απείλησαν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, κατηγορώντας την για «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας». Ειδικότερα, χθες περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις ΔΕΚΟ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι απεργοί διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση των εταιριών που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που προωθεί η κυβέρνηση, ζητώντας τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα τους. Επίσης ανακοίνωσαν την ανανέωση του «απεργιακού ραντεβού» τους στις 21 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η ΓΣΕΕ έχει κηρύξει πανεργατική 24ωρη απεργία. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, της ΟΣΠΑ Μανώλης Πατέστος, της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Λιμάνια Γιώργος Γεωργακόπουλος και ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Ανδρέας Βασιλόπουλος. Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων ζήτησαν την ανατροπή της πολιτικής των εκποιήσεων και των απολύσεων, την ισχυροποίηση των επιχειρήσεων των ΔΕΚΟ, την άμεση υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.


Στο σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας, η ΓΣΕΕ, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «την ώρα που παγκοσμίως ο νεοφιλελευθερισμός ανακρούει πρύμνα και αναιρώντας βασικές και υπαρξιακές αρχές και πολιτικές του “κρατικοποιεί” τράπεζες και επιχειρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση επιταχύνει τις εκποιήσεις-ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών, αδιαφορώντας για τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής».

Πηγή: Express.gr 
 Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης