Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΠΟΦΕΕ: «Να ισχύσει για όλες τις περιπτώσεις αναδρομικών η δυνατότητα επιλογής από τους φορολογούμενους»

24 Απρίλιου 2018
ΠΟΦΕΕ: «Να ισχύσει για όλες τις περιπτώσεις αναδρομικών η δυνατότητα επιλογής από τους φορολογούμενους»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσηςΑθήνα  24 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: Να ισχύσει για όλες τις περιπτώσεις αναδρομικών η δυνατότητα επιλογής από τους φορολογούμενους.


Θετική και προς την κατεύθυνση της επίλυσης του «γόρδιου δεσμού», κρίνονται οι τελευταίες ρυθμίσεις από την Α.Α.Δ.Ε., για την επιλογή φορολόγησης στην περίπτωση αναδρομικών των συνταξιούχων και την δυνατότητα πληρωμής φόρων στο TAXISnet με πλαστικό χρήμα.

Τα θέματα αυτά είχε θέσει και στο παρελθόν η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με τη γνωστή της «λίστα» με τα 71 σημεία.

Η πρόσφατη σχετική απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Γιώργου Πιτσιλή, αφορά την αποφυγή γραφειοκρατίας από την υποβολή πολλών τροποποιητικών δηλώσεων κατά την φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων. Με τη διαδικασία αυτή, δόθηκε η ευχέρεια στους συνταξιούχους που έλαβαν αναδρομικά ποσά που ανάγονται σε τέσσερα φορολογικά έτη, να απαλλαγούν από την υποχρέωση να επισκεφθούν τις Δ.Ο.Υ., προκειμένου να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις για τα έτη αυτά.

Η διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος με τον διττό τρόπο επιλογής αποτελεί μία πάγια θέση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., και  πρέπει  να ισχύσει για όλες τις υπόλοιπες  περιπτώσεις  αναδρομικών ή συμπληρωματικών ποσών (βλ. αγροτικές ενισχύσεις ή αναδρομικά κάθε είδους).

Παρ’ όλα αυτά, για όσους το επιθυμούν, με την ΠΟΛ.1068/2018 Απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. παρασχέθηκε η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για τη φορολόγηση των ποσών αυτών στα έτη, που ανάγονται, προκειμένου να φορολογηθεί με χαμηλότερο συντελεστή η αν δεν υπάρχει φορολογικό ενδιαφέρον να τα φορολογηθεί εντός  του τελευταίου έτους.

Επίσης, σημαντική είναι η ρύθμιση στην περίπτωση ανείσπρακτων αποδοχών, όπου ο μισθωτός φορολογούμενος που διαθέτει  βεβαίωση αποδοχών του εργοδότη του από την οποία δεν προκύπτει ο διαχωρισμός του εισοδήματος από ανείσπρακτες αποδοχές στα έτη που ανάγονται, δύναται να υποβάλει τροποποιητικές δηλώσεις αποκλειστικά χειρόγραφα στη Δ.Ο.Υ. για τη φορολόγηση αυτών των εισοδημάτων κατ’ έτος, με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο το οποίο θα αποδεικνύει τον διαχωρισμό των αποδοχών στα έτη που αφορούν, όπως βεβαίωση από πιστοποιημένο Λογιστή-Φοροτεχνικό βάσει αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων (Α.Π.Δ.) του ασφαλιστικού φορέα, κ.λπ. ή παλαιότερες βεβαιώσεις αποδοχών από τις οποίες προκύπτει το ύψος των αποδοχών που είχαν καταστεί ανείσπρακτες, δικαστική απόφαση, κ.α.

Τέλος, θετικά κρίνεται και η άλλη απόφαση της Α.Α.Δ.Ε., με την οποία τέθηκε από σήμερα σε λειτουργία, η δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρώνουν βεβαιωμένες αρρύθμιστες οφειλές, Φυσικών και Νομικών προσώπων, με τη χρήση καρτών πληρωμών (πλαστικό χρήμα).  Η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας, "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" του TAXISnet, στη διαδικτυακή πύλη της Α.Α.Δ.Ε.. Με τη νέα παρεχόμενη υπηρεσία, θα είναι δυνατή η πληρωμή πολλών οφειλών σε μία συναλλαγή, και με την επιτυχή ολοκλήρωσή της, οι οφειλές πιστώνονται άμεσα.Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης