Αποτελέσματα live αναζήτησης

Χρηματοδοτική "ένεση" 180 εκ. ευρώ στον ΟΑΕΕ για πληρωμή συντάξεων

3 Οκτώβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • «Tονωτική ένεση» 180 εκατ. ευρώ αναμένεται να λάβει τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ: ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επειδή ο ΟΑΕΕ αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς τους συνταξιούχους θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση.
Χρηματοδοτική "ένεση" 180 εκ. ευρώ στον ΟΑΕΕ για πληρωμή συντάξεων              

«Tονωτική ένεση» 180 εκατ. ευρώ αναμένεται να λάβει τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ: ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επειδή ο ΟΑΕΕ αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις προς τους συνταξιούχους θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Πέρα από τα 180 εκατ. ευρώ, η διοίκηση του Οργανισμού φέρεται να έχει υποβάλει αίτημα να λάβει επιπλέον 170 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους για να πληρωθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων.

Επισημαίνεται ότι η προβλεπόμενη κρατική ενίσχυση για τον ΟΑΕΕ έχει ήδη εξαντληθεί καθώς έχει ξεπεράσει τα 450 εκατ. ευρώ. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από κονδύλια που είχαν δεσμευθεί για τη χρηματοδότηση άλλων ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος, πλην του ΙΚΑ.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες «τονωτικές» οικονομικές ενέσεις, ο Οργανισμός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αυτό κάνει τους περίπου 2,5 εκατομμύρια άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους να ανησυχούν για τη βιωσιμότητά του, υπογραμμίζοντας ότι το ταμείο «έχει ξεπεράσει τα όρια του γκρεμού».

Με αυτά τα δεδομένα, στις 13 του μηνός οι επαγγελματοβιοτέχνες θα κλείσουν τα καταστήματά τους, ενώ σε ανάλογη κινητοποίηση θα προχωρήσουν οι μικρομεσαίοι έμποροι στις 22 Οκτωβρίου.

Ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση στο οξύτατο πρόβλημα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού τους φορέα οι ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούν την ετήσια χρηματοδότησή του, με ποσοστό 0,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης χρηματοδότησης του IKA, που λαμβάνει ετησίως το 1% του AEΠ).

Πηγή: Express.gr

 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης