Αποτελέσματα live αναζήτησης

EΚΤ: Σταθερά μέχρι τον Δεκέμβριο

2 Οκτώβριου 2008
  • Μείωση των επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους προβλέπουν οι αναλυτές, ωστόσο για τη σημερινή συνεδρίαση όλοι υποστηρίζουν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στο 4,25%
EΚΤ: Σταθερά μέχρι τον Δεκέμβριο

Μείωση των επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους προβλέπουν οι αναλυτές, ωστόσο για τη σημερινή συνεδρίαση όλοι υποστηρίζουν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στο 4,25%

Σταθερά στο 4,25% αναμένουν οι αγορές ότι θα διατηρήσει η ΕΚΤ τα επιτόκια στη σημερινή της συνεδρίαση, η απόφαση της οποίας θα ανακοινωθεί στις 14:45. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι αναμένουν μείωση του κόστους δανεισμού πριν από το τέλος του έτους.

Όπως υποστηρίζουν οικονομικοί αναλυτές, η Ευρωζώνη θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πρώτη της ύφεση, καθώς ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ συναντά ολοένα αυξανόμενες δυσκολίες στον περιορισμό του πληθωρισμού, ενώ ταυτόχρονα καλείται να προστατέψει την οικονομία των 15 από τη διεθνή πιστωτική κρίση.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Τρισέ θα αναγκαστεί να μειώσει τα επιτόκια, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας και υποχώρησης των πληθωριστικών πιέσεων. Αυτή την εβδομάδα η κρίση στην Ευρώπη κτύπησε «κόκκινο», με τις κυβερνήσεις των μεγαλύτερων οικονομιών (Αγγλίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Ιρλανδίας και Λουξεμβούργου) να εξαγοράζουν 5 κολοσσιαία τραπεζικά ιδρύματα και τις πιστωτικές απώλειες να εκτοξεύονται σε επίπεδα ρεκόρ.  

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα κληθεί να αντιμετωπίσει ισχυρά κτυπήματα στο άμεσο μέλλον, καθώς η πιστωτική κρίση βρίσκεται ήδη στο κατώφλι της Ευρώπης»,  επισημαίνει ο οικονομικός αναλυτής της Citigroup στο Λονδίνο, Ζουέργκεν Μικέλ, προβλέποντας ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Αν και 58 οικονομικοί αναλυτές σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg υποστηρίζουν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει τα επιτόκια στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 7 ετών στο 4,25%, οικονομικοί αναλυτές της Deutsche Bank, της Goldman Sachs, της JPMorgan Chase και της Citigroup προβλέπουν ότι θα ακολουθήσει μείωση των επιτοκίων πριν από το τέλος του έτους.


Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης