ΕΣΕΕ - Κλιμάκωση των αντιδράσεων για την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου

Οικονομικές Ειδήσεις

2 Οκτώβριος 2008
Συνεδρίασε την Δευτέρα 29/9/08 το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για να εξετάσει την κλιμάκωση των αντιδράσεων για την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου 10.500 ευρώ, βάσει του τελευταίου φορολογικού νόμου που ψηφίστηκε από την Βουλή. Taxheaven.gr

Κλιμάκωση των αντιδράσεων για την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου  
 
Συνεδρίασε την Δευτέρα 29/9/08 το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για να εξετάσει την κλιμάκωση των αντιδράσεων για την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου 10.500 ευρώ, βάσει του τελευταίου φορολογικού νόμου που ψηφίστηκε από την Βουλή.

Η ΕΣΕΕ από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της για την επιχειρούμενη αδικία σε βάρος του εμπορίου και σε συνέχεια των μέχρι σήμερα αντιδράσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κορύφωση το κλείσιμο των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008.

Κεντρικό αίτημα της ΕΣΕΕ είναι η απόσυρση και μη εφαρμογή του απαράδεκτου άρθρου 14, που χαρακτηρίζει «φοροφυγάδες» τους μικρούς εμπόρους. Παράλληλα θα προβληθούν και τα πάγια αιτήματα του εμπορικού κόσμου που αφορούν τον ασφαλιστικό φορέα ΟΑΕΕ.

Επίσης, αποφασίστηκε:

Να ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και την Υπουργό Απασχόλησης κα Φάνη Πάλλη - Πετραλιά , για επίλυση των αιτημάτων της ΕΣΕΕ.
Η εκτύπωση και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου, στο οποίο θα αναλύονται τα αιτήματα.
Η εκτύπωση και διανομή αφισέττας (35Χ50) για τοποθέτηση στις προθήκες των καταστημάτων για προβολή του κεντρικού συνθήματος της κινητοποίησης.
Η αφισοκόλληση σε κοινόχρηστους χώρους με το ίδιο ως άνω περιεχόμενο.
Η υποστήριξη των κινητοποιήσεων μέσω καταχωρήσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Η διοργάνωση σε τοπικό επίπεδο εκδηλώσεων στήριξης των κινητοποιήσεων.
Η επίδοση των αιτημάτων στην Κυβέρνηση, στους Αρχηγούς Κομμάτων κλπ.
Για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης και ειδικότερα του κλεισίματος της Τετάρτης 22/10/08, συγκαλείται στην ΕΣΕΕ την προσεχή Δευτέρα 6/10/08 και ώρα 12.00 σύσκεψη των Προέδρων των Ομοσπονδιών - μελών της ΕΣΕΕ.