Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλογοσκούφης: «Η ψηφιακή Ελλάδα γίνεται βήμα-βήμα πραγματικότητα»

1 Οκτώβριου 2008 Σχόλια
  • Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε ότι σήμερα 12 στους 100 Έλληνες πολίτες έχουν πρόσβαση στο γρήγορο ίντερνετ, ενώ το 2004 η αναλογία ήταν ένας στους χίλιους.
Αλογοσκούφης: «Η ψηφιακή Ελλάδα γίνεται βήμα-βήμα πραγματικότητα»

 Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε ότι σήμερα 12 στους 100 Έλληνες πολίτες έχουν πρόσβαση στο γρήγορο ίντερνετ, ενώ το 2004 η αναλογία ήταν ένας στους χίλιους.

«Η ψηφιακή Ελλάδα γίνεται βήμα-βήμα πραγματικότητα χάριν στις προσπάθειες της κυβέρνησης αλλά και στις προσπάθειες και τις επενδύσεις των εταιριών κλάδου πληροφορικής και επικοινωνιών», είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στο 10ο ετήσιο συνέδριο Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών.

Ο κ. Αλογοσκούφης υπενθύμισε ότι «το πρόγραμμα Ψηφιακή σύγκλιση συνολικού προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ υλοποιείται μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013)».

Παράλληλα αναπτύσσονται και υποδομές οπτικών ινών για τα δίκτυα επόμενης γενιάς και πρόκειται για ένα σημαντικό κομμάτι που συμπληρώνει το πλαίσιο της ψηφιακής στρατηγικής.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ανέφερε ότι σήμερα 12 στους 100 Έλληνες πολίτες έχουν πρόσβαση στο γρήγορο ίντερνετ ενώ το 2004 η αναλογία ήταν ένας στους χίλιους.

Το 2007 η Ελλάδα κατετάγη έκτη, παγκοσμίως, και πρώτη μεταξύ των χωρών της ΕΕ στον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας ενώ το 2006 είχε καταλάβει την πρώτη θέση παγκοσμίως.

Κυβερνητικός στόχος με την ψηφιακή στρατηγική, πρόσθεσε ο υπουργός, είναι να μπορούν οι πολίτες να διευκολύνουν την καθημερινή τους ροή και να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους.

Υπενθύμισε επίσης ότι «περισσότεροι από 27.000 φοιτητές και σπουδαστές απέκτησαν προσωπικό φορητό υπολογιστή τους προηγούμενους 18 μήνες ενώ άλλοι 60.000 φοιτητές επιδοτήθηκαν μέχρι και 600 ευρώ για να αποκτήσουν γνώσεις, χρήσεις νέων τεχνολογιών».

Παράλληλα περισσότερες από 65.000 επιχειρήσεις που εγκατέστησαν τεχνολογίες πληροφορικής και ίντερνετ έγιναν αποδοτικότερες και περισσότερες από 40 νέες ψηφιακές υπηρεσίες δημοσίων φορέων και οργανισμών τοπικής Αυτοδιοίκησης έγιναν αποτελεσματικότερες.

Τέλος, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι «παρά τα ανωτέρω παραδείγματα αυτά «δεν μας αρκούν». Και χρειάζεται περισσότερη επιμονή και περισσότερη ένταση προσπάθειας για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των προηγούμενων δεκαετιών».

www.kathimerini.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης