Καραμανλής-Αλογοσκούφης: "Ασφαλές το ελληνικό τραπεζικό σύστημα"

Οικονομικές Ειδήσεις

1 Οκτώβριος 2008
Ασφαλές είναι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο που πραγματοποιήθηκε στη Μονή Πεντέλης. Taxheaven.gr

Καραμανλής-Αλογοσκούφης: "Ασφαλές το ελληνικό τραπεζικό σύστημα"

"Ασφαλές είναι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα", υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο που πραγματοποιήθηκε στη Μονή Πεντέλης.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη καθησυχαστική δήλωση για τις εξελίξεις στη διεθνή οικονομία.

"Η Κυβέρνηση καθΆ όλη τη διάρκεια της διεθνούς οικονομικής κρίσης, με ευθύνη, με αποφασιστικότητα, φροντίζει ώστε αυτή η κρίση να αντιμετωπιστεί με τις λιγότερες παρενέργειες για την ελληνική οικονομία.


Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές, είναι ασφαλές, είναι ανθεκτικό στους κραδασμούς που σημειώνονται αυτή τη στιγμή στα τραπεζικά συστήματα άλλων χωρών.


Η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία έχει και τον εποπτικό ρόλο, διασφαλίζει και εγγυάται τη σταθερότητα του συστήματος και προστατεύει τα συμφέροντα όλων των πολιτών".

Ο Γ, Αλογοσκούφης σημείωσε, δε, ότι δεν αναμένονται άμεσες επιπτώσεις από την έξαρση της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Ο κ. Αλογοσκούφης διατύπωσε την άποψη ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με εκείνα που έχουν προκύψει στις ΗΠΑ.

"Τόσο η κυβέρνηση όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος παρακολουθούν τις εξελίξεις και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας", σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας. Χαρακτήρισε, δε, αρνητική εξέλιξη την απόρριψη του σχεδίου Πόλσον, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα βρει λύσεις.

Ο κ. Αλογοσκούφης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου, επισκέφτηκε τη Μονή Πεντέλης και συζήτησε με την ηγεσία της ελληνικής Εκκλησίας το θέμα της χρηματοδότησής της μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013.


Πηγή Ημερησία