Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γιγαντιαία αύξηση κεφαλαίου από MIG για εκμετάλλευση ευκαιριών στον τραπεζικό κλάδο

1 Οκτώβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Την απόφαση της να προχωρήσει σε νέα μεγάλη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατα 5 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Investmet Group (MIG), πρόταση που θα υποβάλει προς έγκριση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, στις 27 Οκτωβρίου 2008, με βασικό θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου χωρίς δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.
Γιγαντιαία αύξηση κεφαλαίου από MIG για εκμετάλλευση ευκαιριών στον τραπεζικό κλάδο

Την απόφαση της να προχωρήσει σε νέα μεγάλη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατα 5 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Investmet Group (MIG), πρόταση που θα υποβάλει προς έγκριση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, στις 27 Οκτωβρίου 2008, με βασικό θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου χωρίς δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

Ειδικότερα, στην Γενική Συνέλευση το ΔΣ θα προτείνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 5,004 δισ. ευρώ με την έκδοση 834.000.000 νέων μετοχών, με τιμή διάθεσης 6 ευρώ ανά μετοχή.

Εφόσον η Γενική Συνέλευση των μετόχων δώσει τις απαραίτητες εγκρίσεις οι νέες μετοχές θα διατεθούν με την διαδικασία της ιδιωτικής τοποθέτησης σε στρατηγικούς ή/και θεσμικούς επενδυτές κατά την κρίση του ΔΣ.

Σε δηλώσεις του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρίας Ανδρέας Βγενόπουλος επισημαίνει ότι η περίοδος σημαντικών οικονομικών δυσλειτουργιών, προβλημάτων και αβεβαιότητας που διανύουμε αναδεικνύει ήδη σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που αναμένεται βραχυμεσοπρόθεσμα να αυξηθούν, τόσο σε αριθμό όσο και σε έκταση.

«Με την ήδη υπάρχουσα μεγάλη ρευστότητα μας, αλλά και με την επιπλέον ρευστότητα από τη δρομολογηθείσα αύξηση κεφαλαίου σκοπεύουμε να εκμεταλλευτούμε πλήρως αυτές τις επενδυτικές ευκαιρίες με στόχο να μεγιστοποιήσουμε το όφελος των μετόχων μας», αναφέρει ο κ. Βγενόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «στη νέα επενδυτική μας πολιτική σκοπεύουμε να δώσουμε προτεραιότητα στον τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα και στην ΝΑ Ευρώπη όπου στις φιλικές συγκεντρώσεις που θα ακολουθήσουν μπορούμε να είμαστε ένας συνέταιρος επιλογής».

Υπενθυμίζεται ότι η MIG πραγματοποίησε αύξηση κεφαλαίου κατά 5,2 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2007.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κάνοντας έγκαιρη διάγνωση των δυσμενών διεθνών οικονομικών εξελίξεων η MIG άλλαξε την επενδυτική πολιτική της από τον Οκτώβριο του 2007 και επέτυχε να διατηρήσει τα κεφάλαια των μετόχων της, ενώ σήμερα βρίσκεται σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση αφού περάν από επενδύσεις σε εταιρείες ηγέτιδες που δραστηριοποιούνται σε «αμυντικούς» τομείς (όπως τρόφιμα, υγεία κλπ.) έχει σχεδόν μηδενικό δανεισμό και ρευστότητα της τάξεως του ενός δισ. ευρώ, ενώ και οι εταιρίες του Ομίλου της διαθέτουν πλεονάζουσα ρευστότητα της τάξεως των 350 εκατ. ευρώ.

Το ΔΣ της MIG θεωρεί ότι η περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρίας θα της επιτρέψει να εκμεταλλευτεί πλήρως τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη με προτεραιότητα τον τραπεζικό τομέα και τις συγκεντρώσεις που θα επακολουθήσουν.

Πηγή Τα Νέα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης