Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πακέτο παροχών για την εκτόνωση της δυσφορίας μελετά το οικονομικό επιτελείο

27 Σεπτέμβριος 2008
  • Πακέτο μέτρων για την εκτόνωση της δυσφορίας των πολιτών έναντι της κυβερνητικής πολιτικής ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας.
Πακέτο παροχών για την εκτόνωση της δυσφορίας μελετά το οικονομικό επιτελείο

Πακέτο μέτρων για την εκτόνωση της δυσφορίας των πολιτών έναντι της κυβερνητικής πολιτικής ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα του Σαββάτου, το «πακέτο» θα περιλαμβάνει μέτρα για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες, όπως η παροχή κρατικής εγγύησης σε δάνεια που έχουν λάβει κατηγορίες χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και μικρομεσαίων και οι οποίοι βρίσκονται στο κόκκινο και η απαγόρευση πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας του δανειολήπτη για χρέος κάτω των 20.000 ευρώ.

Εξετάζεται επίσης η «χαλάρωση» της εισοδηματικής πολιτικής. Τα σενάρια είναι δύο: Το πρώτο προβλέπει επανάληψη της εισοδηματικής πολιτικής που εφήρμοσε η κυβέρνηση και τα πέντε τελευταία χρόνια.

Με βάση αυτό το σενάριο, οι μισθωτοί στον δημόσιο τομέα θα λάβουν αυξήσεις στο όριο του προβλεπόμενου πληθωρισμού για το 2009, δηλαδή αυξήσεις που δεν θα ξεπερνούν το 3,5%- 4%. Με βάση αυτό το σενάριο, οριακά υψηλότερες θα είναι οι ονομαστικές αυξήσεις που θα δοθούν στους συνταξιούχους.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει παροχή αυξήσεων πάνω από τον πληθωρισμό, πιθανόν ακόμη και 5%. Αυτό προβλέπει αυξήσεις πάνω από το ποσοστό αύξησης της εισοδηματικής πολιτικής για το ΕΚΑΣ και τις κατώτατες συντάξεις του ΟΓΑ. Αντίστοιχα αναμένεται να εξαγγελθεί και αύξηση σε ορίζονται τριετίας και του ΕΚΑΣ από τα 240 που είναι σήμερα.

Πηγή In.gr


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης