Αποτελέσματα live αναζήτησης

H Kομισιόν ξηλώνει τα κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα

27 Σεπτέμβριου 2008 Σχόλια
  • Συνεχείς πιέσεις προς την Ελλάδα ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα. Χθες, ο αρμόδιος επίτροπος Ενέργειας Αντρις Πίμπαλγκς (φωτογραφία) απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Μποτόπουλου ανακοίνωσε ότι έχει κινήσει τη διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωδιαστήριο για τους περιορισμούς που θέτει η ελληνική νομοθεσία στη μεταφορά καυσίμων.
H Kομισιόν ξηλώνει τα κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα

Συνεχείς πιέσεις προς την Ελλάδα ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα. Χθες, ο αρμόδιος επίτροπος Ενέργειας Αντρις Πίμπαλγκς (φωτογραφία) απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Μποτόπουλου ανακοίνωσε ότι έχει κινήσει τη διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωδιαστήριο για τους περιορισμούς που θέτει η ελληνική νομοθεσία στη μεταφορά καυσίμων. «Στην περίπτωση της Ελλάδας, ιδιαίτερα σε σύνδεση με τα δίκτυα διανομής καυσίμων, η Επιτροπή κίνησε πρόσφατα διαδικασία παράβασης κατά το άρθρο 43 της συνθήκης Ε.Κ. ως προς τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας σχετικά με τη μεταφορά εμπορευμάτων, ειδικότερα τη μεταφορά πετρελαιοειδών». Σύμφωνα με τον επίτροπο, τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί έως τα τέλη του 2008. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τιμές των καυσίμων είναι ιδιαίτερα υψηλές προ φόρων σε σχέση με τα ισχύοντα στις υπόλοιπες χώρες της Ενωσης, κάτι που ενδεχομένως οφείλεται και σε δυσλειτουργίες στην αγορά.

Πρόσφατα, οι αρμόδιοι επίτροποι για τον ανταγωνισμό και την εσωτερική αγορά Νέλι Κρουζ και Τσαρλς Μακ Κρίβι κάλεσαν με επιστολή τους την ελληνική κυβέρνηση να καταργήσει τις προκαθορισμένες αμοιβές για δικηγόρους και συμβολαιογράφους στις μεταβιβάσεις ακινήτων


Πηγή Καθημερινή


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης