Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τα 5 εκατ. ευρώ έφτασε το 2007 ο τζίρος της απάτης με κάρτες για ΑΤΜ

26 Σεπτέμβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Σε 14.000 ευρώ κατά μέσο όρο την ημέρα ανήλθε τους πρώτους έξι μήνες του 2008 ο τζίρος της απάτης με κάρτες αναλήψεων μετρητών από ΑΤΜ. Συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2008 εκλάπησαν 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ στο σύνολο του 2007 το αντίστοιχο ποσό προσέγγισε τα 5 εκατ. ευρώ.
Τα 5 εκατ. ευρώ έφτασε το 2007 ο τζίρος της απάτης με κάρτες για ΑΤΜ

Σε 14.000 ευρώ κατά μέσο όρο την ημέρα ανήλθε τους πρώτους έξι μήνες του 2008 ο τζίρος της απάτης με κάρτες αναλήψεων μετρητών από ΑΤΜ. Συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2008 εκλάπησαν 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ στο σύνολο του 2007 το αντίστοιχο ποσό προσέγγισε τα 5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης της Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, την Πέμπτη, με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση της απάτης στα ηλεκτρονικά μέσα και συστήματα πληρωμών.

Ο γγ της Ένωσης Χρ.Γκόρτσος επισήμανε ότι οι ηλεκτρονικοί ληστές εξελίσσουν συνεχώς τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να εισβάλλουν παράνομα στα συστήματα πληρωμών των τραπεζών, ενώ υπογράμμισε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα και υποχρέωση των πιστωτικών ιδρυμάτων η ασφάλεια των συναλλαγών.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, οι διεθνείς σπείρες αποτελούνται συνήθως από Ρουμάνους και Βούλγαρους, οι οποίες μέσω εκτεταμένου δικτύου συνεργατών παγιδεύουν τις ΑΤΜ με μηχανισμούς αντιγραφής των καρτών και των ΡΙΝ τους, χρησιμοποιώντας συχνά κάρτες μνήμης από play station, κάρτες sim, μπαταρίες κινητών τηλεφώνων, καθώς και μικροκάμερες.

Συχνά τα στοιχεία που υποκλέπτονται μεταφέρονται την ίδια ώρα από την παγιδευμένη ΑΤΜ online στο κινητό τηλέφωνο ανθρώπου της σπείρας. Ακολουθεί η μαζική παραγωγή καρτών κλώνων, που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση αναλήψεων μετρητών ή αγορών.

Όπως τόνισε ο υπαστυνόμος Α του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Κ.Ράγκος, πέρυσι η υπηρεσία του εντόπισε τέσσερις εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες κατάφεραν χρησιμοποιώντας γνήσια ΡΟS και πλαστές κάρτες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να πραγματοποιήσουν με τη βοήθεια συνεργών εικονικές συναλλαγές ύψους 14 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο από μία επιχείρηση εμπορίας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών πραγματοποιήθηκαν σε μόλις μία ημέρα συναλλαγές ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, τα οποία και εισπράχθηκαν δύο ημέρες αργότερα από τις τράπεζες. Ο συγκεκριμένος έμπορος συνελήφθη από την Αστυνομία και είναι ως σήμερα προφυλακισμένος.

Πηγή Τα Νέα



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης