Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή Π. Αλεβιζάκη για την τροποποίηση δηλώσεων που υποβλήθηκαν με το ν. 4446/16 στην Υφυπ. Οικ. κα Κατερίνα Παπανάτσιου και στον Διοικητή της ΑΑΔΕκ. Γεώργιο Πιτσιλή

Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Οικονομολόγος


Μ. Μπότσαρη 34 Α Χανιά
ΤΚ 73135 Τηλ. 28210-99280
Fax : 28210 – 99238
Email : [email protected]

Χανιά 13/03/2018
 
Προς:
Υφυπουργό Οικονομικών Κα Κατερίνα Παπανάτσιου 
Αρ. Πρ.252/13/3/18
Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε  κ. Γεώργιο Πιτσιλή. 
Αρ.Πρ. 646/13/3/18
 
Θέμα: Τροποποίηση δηλώσεων που υποβλήθηκαν με τον Ν. 4446/16   

Επανερχόμαστε μετά από αιτήματα πολλών συναδέλφων, στο θέμα που ήδη σας έχουμε γνωστοποιήσει σε προηγούμενες συναντήσεις μας, και αφορά το πρόβλημα που έχει προκύψει με το ανέκκλητο των λανθασμένων Ε9 που έχουν υποβληθεί με τον Ν. 4446/2016.

Υπάρχουν πολλά Ε9 που έχουν υποβληθεί εκ παραδρομής με λανθασμένα στοιχεία ακινήτων, με αποτέλεσμα να έχουν βεβαιωθεί υπέρογκοι φόροι χωρίς να οφείλονται. Βάσει του Ν.4446/2016, δεν υπάρχει δυνατότητα διόρθωσής τους, ώστε να απεικονιστούν σωστά τα στοιχεία των ακινήτων, να βεβαιωθούν οι πραγματικοί φόροι και να υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης  σωστών πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ.

Θεωρούμε πως ο νομοθέτης δεν έλαβε υπ’ όψιν του το απλό ανθρώπινο λάθος, και επειδή υπάρχουν πολλές περιπτώσεις λαθών, παρακαλούμε δείτε με προσοχή το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και δώστε άμεσα  λύση, δίνοντας δυνατότητα διόρθωσης των Ε9, με όποιο τρόπο θεωρείτε πρόσφορο (π.χ. έλεγχος από τις Δ.Ο.Υ ή από οποιαδήποτε αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου) προκειμένου να διαγραφούν οι λανθασμένα βεβαιωμένοι φόροι. Για να αποφευχθούν οι κατασχέσεις λογαριασμών και τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, προτείνουμε να δοθούν οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να μην προχωρούν σε λήψη τέτοιων μέτρων, έως ότου βρεθεί  λύση.

Με τιμή,
 
Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Οικονομολόγος
Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος
Εκ/πος Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης