Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κλείνει οριστικά η Siemens στη Θεσσαλονίκη

23 Σεπτέμβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ΤO οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου της Siemens στη Θεσσαλονίκη στις 30 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες στους εργαζομένους ο γενικός διευθυντής της Siemens Hellas, Rountolf Fisher, σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα.
Κλείνει οριστικά η Siemens στη Θεσσαλονίκη              
 
ΤO οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου της Siemens στη Θεσσαλονίκη στις 30 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες στους εργαζομένους ο γενικός διευθυντής της Siemens Hellas, Rountolf Fisher, σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν αμέσως μετά την «κακήν κακώς», αποχώρηση του κ. Fisher σε κατάληψη των χώρων του εργοστασίου, δηλώνοντας ότι θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλείσιμο του εργοστασίου Θεσσαλονίκης προανήγγειλε η εταιρία από το Μόναχο με ανακοίνωση, στην οποία τονίζονται τα εξής:

«Oπως είχε αναγγελθεί ήδη από τον Φεβρουάριο 2008, το εργοστάσιο κατασκευής τηλεπικοινωνιακού υλικού της Siemens Enterprise Communications (SEN) στη Θεσσαλονίκη, θα κλείσει τις προσεχείς εβδομάδες. Πολυάριθμες συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν με ενδιαφερομένους από την τοπική αγορά, καθώς επίσης και σε πολιτικό επίπεδο σχετικά με την πώληση του εργοστασίου, που δυστυχώς δεν απέφεραν καμία ικανοποιητική λύση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ληφθεί η απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο.

Κανείς από τους υποψηφίους αγοραστές δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει μια βιώσιμη λύση για τη συνέχιση και εξασφάλιση της παραγωγής. Καθοριστικοί παράγοντες για την απόφαση αυτή ήταν η χαμηλή εκμετάλλευση του δυναμικού του εργοστασίου, καθώς και η ραγδαία αλλαγή τεχνολογίας στη SEN –από το Υλισμικό (Hardware) στο Λογισμικό (Software). Επόμενο βήμα είναι η έναρξη συνομιλιών με τον Ελληνικό Σύλλογο Εργαζομένων, ούτως ώστε να εξευρεθεί κοινωνικά αποδεκτή λύση για τους περίπου 230 εργαζομένους.

Το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1964 και έλαβε για κάποιο χρονικό διάστημα χρηματική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Eνωση. Η SEN θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις οι οποίες απορρέουν από τη συμμετοχή σε τέτοιου είδους προγράμματα επιδοτήσεων».

 
Πηγή: Express.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης