Γ. Αλογοσκούφης για Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2008-2010

Οικονομικές Ειδήσεις

22 Σεπτέμβριος 2008
Έως τις 15 Οκτωβρίου 2008 θα υποβληθεί το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2008-2010 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι η κατάρτιση του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων βρίσκεται σε πορεία ολοκλήρωσης και ότι εστιάζει τόσο στην πρόοδο που σημειώθηκε όσον αφορά τις συγκεκριμένες συστάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς τη χώρα μας, όσο και στο σχεδιασμό συγκεκριμένων μελλοντικών δράσεων. Taxheaven.gr

Γ. Αλογοσκούφης για Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2008-2010

Έως τις 15 Οκτωβρίου 2008 θα υποβληθεί το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2008-2010 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι η κατάρτιση του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων βρίσκεται σε πορεία ολοκλήρωσης και ότι εστιάζει τόσο στην πρόοδο που σημειώθηκε όσον αφορά τις συγκεκριμένες συστάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς τη χώρα μας, όσο και στο σχεδιασμό συγκεκριμένων μελλοντικών δράσεων.

Ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ότι η κατάρτιση του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων 2008-2010 γίνεται την ίδια ώρα που η παγκόσμια οικονομία διέρχεται μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους των τελευταίων ετών. Οι επιπτώσεις από τις διεθνείς εξελίξεις, πρόσθεσε, έχουν επηρεάσει την ευρωπαϊκή οικονομία και μάλιστα περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν και την Ελλάδα, αλλά λόγω των μεταρρυθμίσεων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια υπάρχουν αυξημένες αντιστάσεις κατά την τρέχουσα δύσκολη συγκυρία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε. Οφείλουμε μέσα από την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού μας προγράμματος να διαφυλάξουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και πρόσθεσε ότι στην παρούσα φάση αντιμετωπίζουμε δύο μεγάλες προκλήσεις:

- πρώτον, τη συγκράτηση των δημοσίων δαπανών, ιδιαίτερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που είναι η μεγάλη πηγή των ελλειμμάτων, και

- δεύτερον, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και η περαιτέρω διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ότι χρειάζεται να συνεχιστεί η πολιτική που αντιμετωπίζει την κρατική σπατάλη, τα ελλείμματα και τα χρέη του δημοσίου, αλλά και που προσελκύει ταυτόχρονα τους Έλληνες και τους ξένους επενδυτές.

www.kathimerini.gr