Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανοίγει ο φάκελος για 7 κλειστά επαγγέλματα

21 Σεπτέμβριος 2008
  • TA επαγγέλματα των συμβολαιογράφων, μηχανικών, δικηγόρων, φαρμακοποιών, λογιστών, οδηγών ταξί και οδοντιάτρων τίθενται στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που εξετάζει την άρση των εμποδίων στην αδειοδότηση και την άσκησή τους.
Ανοίγει ο φάκελος για 7 κλειστά επαγγέλματα              

TA επαγγέλματα των συμβολαιογράφων, μηχανικών, δικηγόρων, φαρμακοποιών, λογιστών, οδηγών ταξί και οδοντιάτρων τίθενται στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που εξετάζει την άρση των εμποδίων στην αδειοδότηση και την άσκησή τους.

Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά αποτελεί προπομπό για την απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων, καθώς το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού (που αναμένεται στο τέλος του Σεπτεμβρίου) θα αποτελέσει τη βάση για τις θεσμικές αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν σε όσα επαγγέλματα υπάρχουν εμπόδια στην ελεύθερη άσκησή τους απΑ όλους τους πολίτες της Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασκεί έντονες πιέσεις προς την Ελλάδα για την επιτάχυνση των διαδικασιών απελευθέρωσης (η προθεσμία λήγει στο τέλος το 2009), καθώς οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην καταγραφή των περιορισμών που ισχύουν σε περίπου 100 επαγγελματικές κατηγορίες.

Το υπουργείο Οικονομίας έχει ξεκινήσει να καταρτίζει ειδικό νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων θα προβλέπει εναρμόνιση των αδειοδοτήσεων με τις κοινοτικές επιταγές, αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων όλων των κατοίκων της Ε.Ε., την ίδρυση Ενιαίων Κέντρων Εξυπηρέτησης Eπαγγελμάτων κ.ά.
 
Πηγή: Express.gr 


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης