Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αρχή του τέλους για την Ο.Α.

17 Σεπτέμβριου 2008
  • TO τέλος της Ολυμπιακής και την έναρξη της διαδικασίας για τη δημιουργία νέας εταιρίας, με επικεφαλής ιδιώτες επενδυτές, αναμένεται να επισημοποιήσει αύριο, κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση των μελών της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εγκρίνοντας το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο έχει υποβάλει στον Ιταλό επίτροπο Αντόνιο Ταγιάνι ο υπουργός Mεταφορών Κωστής Χατζηδάκης.
Αρχή του τέλους για την Ο.Α.

TO τέλος της Ολυμπιακής και την έναρξη της διαδικασίας για τη δημιουργία νέας εταιρίας, με επικεφαλής ιδιώτες επενδυτές, αναμένεται να επισημοποιήσει αύριο, κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση των μελών της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εγκρίνοντας το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο έχει υποβάλει στον Ιταλό επίτροπο Αντόνιο Ταγιάνι ο υπουργός Mεταφορών Κωστής Χατζηδάκης.

Τα βασικά σημεία του εν λόγω σχεδίου είναι τα εξής:

Κλείνει η σημερινή Ο.Α. και μεταφέρεται το ενεργητικό της στην Pantheon Airways, η οποία στη συνέχεια θα ιδιωτικοποιηθεί με προκήρυξη διαγωνισμού, με την προοπτική να δημιουργηθεί στη συνέχεια από μηδενική βάση νέα εταιρία, η οποία θα διατηρήσει το όνομα, το σήμα και τις χρονοθυρίδες (sloots) της Ολυμπιακής. Τα άλλα περιουσιακά στοιχεία της Ο.Α. εκποιούνται.

Η νέα εταιρία θα είναι περίπου το 65% της σημερινής.

Απολύεται το προσωπικό της Ο.Α., περίπου 8.000 εργαζόμενοι, και στη συνέχεια θα γίνουν προσλήψεις λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της νέας εταιρίας. Η κυβέρνηση έχει αναγγείλει μέτρα εθελουσίας εξόδου και πρόσληψης στον δημόσιο τομέα για τους εργαζόμενους που δεν θα επαναπροσληφθούν με νέες Συλλογικές Συμβάσεις Eργασίας.

Προβλέπεται ουσιαστική συρρίκνωση των πτήσεων του εξωτερικού.

Η ολοκλήρωση του κυβερνητικού σχεδίου αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τις αρχές του 2009. Η Επιτροπή έχει κινήσει εδώ και μήνες τη διαδικασία έρευνας για χορήγηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων στην Ο.Α. και κατά την περίοδο 2005-2007. Ηδη η εταιρία πρέπει να επιστρέψει στο Eλληνικό Δημόσιο μετά από καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το ποσό των 493,5 εκατ. ευρώ για κρατικές ενισχύσεις που επωφελήθηκε κατά την περίοδο 2002-2004 καθώς και 130 εκατ. ευρώ για την περίοδο 1998-2002. Επιπλέον, τρέχει από τον Μάιο 2005 πρόστιμο ύψους 10.512 ευρώ την ημέρα, λόγω μη συμμόρφωσης με τις αποφάσεις του Ευρωδικαστηρίου

Πηγή Express.

Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης