Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κάτω από τις 3.000 μονάδες ο Γ.Δ.

15 Σεπτέμβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Πτωτικό ντόμινο στις αγορές προκαλεί η χρεοκοπία της Lehman θυμίζοντας μέρες της μεγάλης κρίσης του 1929. Οι ευρω-αγορές κατατρακυλούν, ενώ τα futures της Wall Street βουτούν πάνω από 300 μονάδες. Εντονες πιέσεις στο ΧΑ ρίχνουν το δείκτη στα όρια των 3.000 μονάδων
Κάτω από τις 3.000 μονάδες ο Γ.Δ.

Πτωτικό ντόμινο στις αγορές προκαλεί η χρεοκοπία της Lehman θυμίζοντας μέρες της μεγάλης κρίσης του 1929. Οι ευρω-αγορές κατατρακυλούν, ενώ τα futures της Wall Street βουτούν πάνω από 300 μονάδες. Εντονες πιέσεις στο ΧΑ ρίχνουν το δείκτη στα όρια των 3.000 μονάδων


Βουτιά στα χρηματιστήρια προκαλεί η αίτηση πτώχευσης της Lehman. Το ΧΑ βυθίζεται στα όρια των 3.000 μονάδων με απώλειες σχεδόν 3%. Τα futures στη Wall Street δείχνουν πτώση άνω των 300 μονάδων.  

Οι επενδυτές θορυβήθηκαν επίσης από την είδηση ότι η ασφαλιστική American International Group, στην προσπάθειά της να αποφύγει την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της διαβάθμισης και να εξασφαλίσει νέα κεφάλαια, έκανε το άνευ προηγουμένου διάβημα να ζητήσει βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση 40 δισ. δολαρίων από τη Fed.

Το μεγάλο deal στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με την εξαγορά της Merril Lynch από την Bank of America αντί του ποσού των 50 δισ. δολαρίων, αλλά και η υποχώρηση της τιμής του «μαύρου χρυσού» κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι δεν φαίνεται να είναι ικανά να λειτουργήσουν ως αντίβαρο στις ανησυχίες των επενδυτών.

Εθνική, ΑΛΦΑ, ΤΤ, ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ πρωτοστατούν στον χορό των απωλειών.

Στον κλάδο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η ΙΝΛΟΤ υποχωρεί πάνω από 4%, ενώ αυξημένες πιέσεις δέχονται και οι μετοχές της ΔΕΗ, της Μυτιληναίος και της Τιτάν.

Ευρώπη

Οι τράπεζες είναι οι μεγάλοι χαμένοι της σημερινής συνεδρίασης, με την BNP Paribas, την Credit Agricole, την Dexia, τη Fortis και τη Societe Generale να καταγράφουν απώλειες από 6% έως 9%.

Ασία

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στα χρηματιστήρια της Ασίας, με την Macquarie Group, τη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα στην Αυστραλία να σημειώνει πτώση 11%, αμέσως μετά και τη δημοσίευση της είδησης στην εφημερίδα New York Times ότι η American International Group αναζητάει 40 δισ. δολάρια για να αποπληρώσει δάνειο το οποίο έχει συνάψει από τη Federal Reserve.

Οι γενικοί δείκτες στην Ταϊβάν, στις Φιλιππίνες και στην Ινδία κατέγραψαν απώλειες άνω του 4%.  

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης