Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή ΕΛΦΕΕ Μεσσηνίας σχετικά με τις ΜΥΦ

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)
ΧΡ. ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ 6, ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Καλαμάτα, 14/2/2018

ΠΡΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΉ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΉΣ ΔΗΜΟΣΊΩΝ ΕΣΌΔΩΝ
κο. Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κα. ΑΙΚ. ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ,
2) ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κο Γ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ
3) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
4) ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
5) Ο.Ε.Ε.
6) 11ο  Π.Τ. Ν.Α. ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ Ο.Ε.Ε.

ΑΙΤΗΜΑ

Με αφορμή ότι πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών του  φορολογικού έτους 2017, αλλά και τον τρόπο υποβολής τους, ως ΕΛΦΕΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ απαιτούμε:

• Να υπάρχει επαρκής χρόνος για την εκπλήρωση των λογιστικών και φορολογικών μας υποχρεώσεων για να μην μπαίνουμε μόνιμα στη ψυχοφθόρα διαδικασία αναμονής παρατάσεων, αλλά και για τον καλύτερο προγραμματισμό των εργασιών.

• Κατάργηση της ΠΟΛ.1022/7.1.2014 για την «υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών». Επαναφορά του ορίου για τις συγκεντρωτικές πελατών – προμηθευτών στα 300,00 € σε ετήσια βάση, με ένα αρχείο, όπως ίσχυε με τον 3842/2010, έως 31/12 του επομένου έτους χρήσης. Επιπλέον για τις συγκεντρωτικές του 2014 - 2017 να θεωρηθεί ως πιλοτική εφαρμογή και να μην λαμβάνονται υπόψη σε κανέναν έλεγχο.

Επίσης,

• Κατάργηση του αντιτίμου των 30,00 € για τα ετήσια υποχρεωτικά επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν τους λογιστές - φοροτεχνικούς. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια είναι απαραίτητα για την σωστή άσκηση του επαγγέλματός μας, για αυτό πρέπει να γίνονται δωρεάν και το κόστος πρέπει να αναλαμβάνει το Ο.Ε.Ε..

• Κατάργηση του ετήσιου αντιτίμου των 15,00 € που αφορά την κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης άσκησης του επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού.


Με εκτίμηση το Δ.Σ.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης