Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλογοσκούφης: Δεν αποκλείονται μελλοντικές αλλαγές για τα μπλοκάκια

11 Σεπτέμβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ανοικτό άφησε ο Γιώργος Αλογοσκούφης το ενδεχόμενο αλλαγών στο μέλλον στη ρύθμιση για τα μπλοκάκια, εφόσον κατά την εφαρμογή του νόμου προκύψουν προβλήματα.
Αλογοσκούφης: Δεν αποκλείονται μελλοντικές αλλαγές για τα μπλοκάκια

Ανοικτό άφησε ο Γιώργος Αλογοσκούφης το ενδεχόμενο αλλαγών στο μέλλον στη ρύθμιση για τα μπλοκάκια, εφόσον κατά την εφαρμογή του νόμου προκύψουν προβλήματα.

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι δεν μπορεί να κάνει αλλαγές την τελευταία στιγμή, αλλά υποσχέθηκε ότι το θέμα θα εξεταστεί και ότι στο μέλλον μπορεί να υπάρξει νέα ρύθμιση.

Σήμερα, η ρύθμιση υπερψηφίστηκε με 51 «υπέρ» (των βουλευτών της ΝΔ) και 49 «όχι» από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης παρά τις έντονες διαφωνίες βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των εργαζομένων.

Η τελική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών αφήνει ανικανοποίητους χιλιάδες εργαζόμενους που αμείβονται με το δελτίο παροχής υπηρεσιών καθώς καταργείται το αφορολόγητο όριο για τους εργαζόμενους άνω των 30 ετών.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης διατήρησε το αφορολόγητο όριο των 10.500 για όλα τα δελτία παροχής υπηρεσιών (και όχι μόνο για όσα «φιλοξενούν» αποδείξεις ενός εργοδότη), αρκεί ο κάτοχός τους να μην έχει κλείσει τα 30 έτη.

Όπως είπε, κατέληξε στην απόφαση για το συγκεκριμένο ηλικιακό όριο, «επειδή δεν θέλουμε να διατηρήσουμε επ άπειρον το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων έργου, που υποκρύπτουν συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, γι αυτό και μπήκε το ηλικιακό όριο».

Πηγή Τα ΝέαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης