Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μέτρα στήριξης της ευρωπαϊκής ανάπτυξης ζητά ο Χ. Αλμούνια

10 Σεπτέμβριου 2008 Σχόλια
  • Ο Χοακίν Αλμούνια, Ευρωπαίος Επίτροπος για την οικονομική και νομισματική πολιτική, δήλωσε ότι η ευρωζώνη αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση οικονομικής αβεβαιότητας και κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να προχωρήσουν στην εφαρμογή νέων μέτρων τόσο για την επίτευξη σταθερότητας όσο και για στήριξη της ανάπτυξης.
Μέτρα στήριξης της ευρωπαϊκής ανάπτυξης ζητά ο Χ. Αλμούνια

Ο Χοακίν Αλμούνια, Ευρωπαίος Επίτροπος για την οικονομική και νομισματική πολιτική, δήλωσε ότι η ευρωζώνη αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση οικονομικής αβεβαιότητας και κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να προχωρήσουν στην εφαρμογή νέων μέτρων τόσο για την επίτευξη σταθερότητας όσο και για στήριξη της ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο κ. Αλμούνια ανέφερε ότι οι οικονομίες των χωρών της ΕΕ έχουν ταλανιστεί από διάφορα «σοκ», όπως η πιστωτική κρίση, η μεγάλη αύξηση των τιμών εμπορευμάτων, τα οποία προκάλεσαν αύξηση του πληθωρισμού και επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

«Οι παγκόσμιες ανισορροπίες και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός για την εξασφάλιση σπάνιων φυσικών πόρων ίσως προκαλέσουν συχνότερα τέτοιου είδους σοκ στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι θα πρέπει οι χώρες της ζώνης του ευρώ να ολοκληρώσουν τη νομισματική πολιτική τους, αποφεύγοντας στρεβλωτικές φορολογικές πολιτικές. Επίσης, θα πρέπει να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό με τη διαμόρφωση των μισθών σε συνάρτηση της παραγωγικότητας.

www.kathimerini.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης