Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πρόταση για αφορολόγητο όριο στους μικρομετόχους

10 Σεπτέμβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ΤH θέσπιση αφορολόγητου ορίου στον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας για τους μικρούς επενδυτές ζητεί ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σπύρος Καπράλος, με συνέντευξη που παραχώρησε στην EΞΠPEΣ την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκινούσε η συζήτηση επί του φορολογικού νομοσχεδίου.
Πρόταση για αφορολόγητο όριο στους μικρομετόχους

ΤH θέσπιση αφορολόγητου ορίου στον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας για τους μικρούς επενδυτές ζητεί ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σπύρος Καπράλος, με συνέντευξη που παραχώρησε στην EΞΠPEΣ την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκινούσε η συζήτηση επί του φορολογικού νομοσχεδίου.

O κ. Καπράλος θεωρεί ότι το νομοσχέδιο επιδέχεται βελτιώσεις σε βασικούς τομείς, που αφορούν τη δυνατότητα συμψηφισμού των ζημιών, την παρουσία κινήτρου διακράτησης των μετοχών με μείωση του φορολογικού συντελεστή ανάλογα με τη διάρκεια κυριότητας των μετοχών, την αποτροπή φορολογίας για τους ξένους επενδυτές που προέρχονται από χώρες με τις οποίες έχει υπογράψει η χώρα μας συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολόγησης. Eπίσης, κατά τον κ. Καπράλο, η απόδοση του φόρου υπεραξίας πρέπει να γίνεται μία φορά τον χρόνο.

Στην συνέντευξή του ο πρόεδρος του X.A. τονίζει ότι γενικώς το νέο φορολογικό καθεστώς είναι δίκαιο και δηλώνει πως σχεδιάζει την ανάπτυξη νέων συνεργασιών, καθώς και παρουσιάσεις των ελληνικών εισηγμένων στο εξωτερικό, επισημαίνοντας ότι σε δύσκολες περιόδους η εσωστρέφεια αποτελεί τη χειρότερη επιλογή.

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης