Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΣΥΕ: Μικρή πτώση του πληθωρισμού στο 4,7% τον Αύγουστο

8 Σεπτέμβριος 2008
  • Στις τιμές στα καύσιμα και η σχετικά ομαλή συμπεριφορά στις τιμές των υπολοίπων προϊόντων οφείλεται η μικρή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο 4,7% τον Αύγουστο από 4,9% που είχε παραμείνει το τελευταίο τρίμηνο.
ΕΣΥΕ: Μικρή πτώση του πληθωρισμού στο 4,7% τον Αύγουστο

Στις τιμές στα καύσιμα και η σχετικά ομαλή συμπεριφορά στις τιμές των υπολοίπων προϊόντων οφείλεται η μικρή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο 4,7% τον Αύγουστο από 4,9% που είχε παραμείνει το τελευταίο τρίμηνο.

Στις μειώσεις στις τιμές των καυσίμων και η σχετικά ομαλή συμπεριφορά στις τιμές των υπολοίπων προϊόντων οφείλεται η μικρή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο 4,7% τον Αύγουστο από 4,9% που είχε παραμείνει τον Μάιο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός ανήλθε στο 4,8% σε ετήσια βάση έναντι 4,9% του Ιουλίου. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ο πληθωρισμός να κινηθεί στο 4,8% χάρη στη μείωση των τιμών ενέργειας.

"Η μείωση κατά 4% στην τιμή της βενζίνης τον Αυγουστο με επίπτωση 0,19% στον δείκτη ήταν ο βασικός λόγος που συνετέλεσε στη μείωση του δείκτη καταναλωτή" σχολίασε ο επικεφαλής της ΕΣΥΕ, Μαν. Κοντοπυράκης και πρόσθεσε ότι το 8μηνο του 2008 ο γενικός δείκτης σε μέσα επίπεδα είναι 4,56% έναντι 2,59% την αντίστοιχη περίοδο του 2007.

Η ΕΣΥΕ επίσης εκτιμά ότι με τα σημερινά δεδομένα, κυρίως όσον αφορά την τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο αναμένεται να διαμορφωθεί στα ίδια επίπεδα με τον Αύγουστο.

Πηγή Ημερησία
Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης