Αποτελέσματα live αναζήτησης

Έκλεισε το θέμα των πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός

7 Σεπτέμβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 5 λεπτά
  • Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ερωτηθείς δε περί ανασχηματισμού τόνισε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
Έκλεισε το θέμα των πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός

Απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ερωτηθείς δε περί ανασχηματισμού τόνισε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Ο Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος στους βουλευτές της ΝΔ που διαφοροποιούνται από τις κυβερνητικές θέσεις, τόνισε πως ο κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα της γνώμης του, αλλά υπάρχει και η δέσμευση στη στήριξη του κυβερνητικού προγράμματος. «Από κει και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης πως η κυβέρνηση έχει λάβει εδώ και έναν χρόνο ξεκάθαρη και δυνατή εντολή από τον ελληνικό λαό και έχει μπροστά της πολύ δουλειά.

Πρόσθεσε πως δεν έχουν περάσει ούτε 12 μήνες από την τελευταία ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι έδωσαν ξεκάθαρη, νέα και ισχυρή εντολή. «Οποιαδήποτε σκέψη για προσφυγή στις εκλογές δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα», τόνισε.

Σε ερώτηση ποιο θεωρεί το μεγαλύτερο λάθος του, απάντησε πως η μόνη γόνιμη και παραγωγική κριτική που μπορεί να αποδεχθεί είναι από εκείνους που λένε «πηγαίνετε πιο γρήγορα, πιο θαρραλέα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».

Είπε ότι μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να υπήρξαν καθυστερήσεις και σημείωσε ότι αυτή η κριτική είναι η ισχυρότερη κινητροδότηση, «ο πιο ούριος άνεμος στα πανιά της κυβέρνησης, που είναι στο δρόμο των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων».

Σε άλλη ερώτηση για το πως πιστεύει ότι θα πετύχει η πολιτική του με 152 βουλευτές, είπε πως είναι κοινή βούληση να προωθηθεί αυτό το πρόγραμμα.

«Η αίσθηση καθήκοντος που αισθάνομαι. Αυτή είναι η εντολή των πολιτών», συμπλήρωσε και είπε ότι οι πολίτες ακόμα και αν πρόσκαιρα είναι δυσαρεστημένοι καταλαβαίνουν ποια πολιτική είναι προς το συμφέρον του συνόλου.

«Αν είχα, αν έχω, να διαλέξω ανάμεσα στη σωστή πολιτική και σε μια τετραετία περισσότερο, το πρώτο θα διάλεγα», τόνισε.

Όσον αφορά στις καταγγελίες περί νοθείας σε ψηφοφορία στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής απάντησε ότι «είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό το κόμμα που συνειδητά υπονόμευσε την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, να καταφεύγει σε φτηνά τεχνάσματα, να μιλά για δήθεν νοθεία σε μια διαδικασία που από τη φύση της δεν μπορεί να νοθευτεί».

Είπε ότι πρόκειται για μια διαδικασία, της οποίας η εγκυρότητα είναι δεδομένη και συμπλήρωσε πως «τέτοιου είδους γκάφες δε δικαιολογούνται ούτε από πολιτική αδυναμία, ούτε από ανυπαρξία θέσεων και προτάσεων».

Σχετικά με τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής σημείωσε ότι είναι σημαντικές για την πορεία της Ευρώπης και τη δική μας ευρωπαϊκή τροχιά και ότι έχουν πολιτικό περιεχόμενο. «Ούτε κυβέρνηση εκλέγουν, ούτε τις πολιτικές εξελίξεις καθοριστικά επηρεάζουν», επεσήμανε.

Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών σε περίπτωση αδυναμίας αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές, απάντησε ότι «ούτε με τα άκρα συνεργαζόμαστε, ούτε υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας στη σημερινή πολιτική σκηνή» και συμπλήρωσε ότι δεν σκέφτεται να κάνει χρήση του δικαιώματός του για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Για τον κ. Βουλγαράκη δήλωσε: «Όταν πρόκειται για νόμιμες δραστηριότητες που δηλώνονται επί πολλά χρόνια στο πόθεν έσχες, χωρίς να έχουν εγερθεί ερωτήματα, είναι πασιφανές ότι δεν αναφερόμαστε σε παράνομες, ανήθικες, αθέμιτες πράξεις».

Ερωτηθείς για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απάντησε πως γίνεται σήμερα θέμα μια υπόθεση, η επίλυση της οποίας ξεκινά από το 1999 με γνωμοδοτικές αποφάσεις του νομικού συμβουλίου του κράτους επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ.

Σε ερώτηση αν υπάρχει ασυμβίβαστο για τη σύζυγο του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου και τις επιχειρηματικές της δράσεις, απάντησε ότι θεωρεί τέτοιες απόψεις αναχρονιστικές, μεσαιωνικές για το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία και την επαγγελματική δραστηριότητα.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Παυλίδη, απάντησε ότι δέχεται να υπάρχουν καταγγελίες, έρευνα, χειροπιαστά αποτελέσματα, εάν και εφόσον υπάρξουν αλλά δεν δέχεται την εύκολη, αφοριστική, ισοπέδωση των πάντων.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Ζαχόπουλου, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι του δίνεται η δυνατότητα να πει πως για έναν άνθρωπος, με μια άτυχη, τραγική, προσωπική ιστορία, εξυφάνθηκε σχεδόν επί τρίμηνο μια απίστευτη σε ένταση δημοσιότητας ιστορία περί τεράστιων σκανδάλων.

Η Ν.Δ. δε φοβάται τίποτα σχετικά με την υπόθεση της Siemens και την αποκάλυψη της αλήθειας, δια της δικαστικής οδού, δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Σχετικά με την οικονομία, πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής απάντησε πως η κυβέρνηση έχει πολιτική μείωσης των φόρων και το απέδειξε σε δύσκολες συνθήκες, όταν με 7,5% έλλειμμα μείωσε τους φόρους, ενώ και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει νέα μείωση των συντελεστών φορολόγησης.

Σε άλλη ερώτηση για τα τεκμήρια και αν θα επιβληθούν άλλοι φόροι μέχρι το τέλος του 2009, είπε ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης είναι σαφής και ξεκάθαρη.

Ανέφερε ότι είχε γίνει συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ, κάτι που ο ίδιος είχε αποκλείσει και προεκλογικά και μετεκλογικά αλλά εξακολουθεί να γράφεται.

Για το μέτρο φορολόγησης των δελτίων παροχής υπηρεσιών, είπε πως όταν έρθει η ώρα να πάρεις δύσκολες αποφάσεις καλείσαι να επιλέξεις τον προσφορότερο τρόπο πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά και σημείωσε ότι δε γίνεται πολιτική μείωσης των φόρων με μεγάλη φορολόγηση των μισθωτών και συνταξιούχων.

Τόνισε επίσης πως δεν μπορεί κάποιοι με εισόδημα 30.000 ευρώ να δηλώνουν 4000 ή 5000 ευρώ.

Την ανάγκη για εσωτερική ανασυγκρότηση της ΔΕΗ, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι έχει τα χαμηλότερα τιμολόγια στον ευρωπαϊκό χάρτη. Εξαίρεσε από τις αυξήσεις τις «ασθενείς» οικονομικές τάξεις

Σαφή θέση της χώρας μας ξεκαθάρισε και για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Mία ονομασία έναντι όλων... δεν βλέπω διάθεση καλοπροαίρετη από την κυβέρνηση των Σκοπίων για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης"

Ευθυγραμμισμένη χαρακτήρισε τη στάση της χώρας μας με αυτή της Ε.Ε., σε ό,τι αφορά στο θέμα της κρίσης του Καυκάσου. Σαφή θέση της χώρας μας ξεκαθάρισε και για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Mία ονομασία έναντι όλων... δεν βλέπω διάθεση καλοπροαίρετη από την κυβέρνηση των Σκοπίων για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης». Ακόμα, έκανε λόγο για σταθερότητα πολιτικής απέναντι στο Κόσοβο. Παρά τη συγκροτημένη πολιτική στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι καμία χώρα από μόνη της δε μπορεί να πατάξει το φαινόμενο αυτό.

Τέλος προανήγγειλε κι άλλες πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων και την συνεργασία με τις αραβικές χώρες.

www.kathimerini.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης