Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οκτώ περιοχές αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο της ΕΕ ως μη συνεργάσιμες για φορολογικούς σκοπούς

Οκτώ περιοχές αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο της ΕΕ ως μη συνεργάσιμες για φορολογικούς σκοπούς
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσηςΟκτώ δικαιοδοσίες έχουν αφαιρεθεί από τον κατάλογο των κρατών που δεν συνεργάζονται για φορολογικούς σκοπούς, μετά από δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί σε υψηλό πολιτικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της ΕΕ.

Τα Μπαρμπάντος, η Γρενάδα, η Δημοκρατία της Κορέας, η ΕΔΠ Μακάο, η Μογγολία, ο Παναμάς, η Τυνησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μεταφέρονται σε χωριστή κατηγορία δικαιοδοσιών που υπόκεινται σε στενή παρακολούθηση.


Στις 23 Ιανουαρίου 2018, το Συμβούλιο συμφώνησε ότι η διαγραφή ήταν δικαιολογημένη υπό το πρίσμα μιας εμπειρογνωμοσύνης για τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν αυτές οι δικαιοδοσίες για την αντιμετώπιση των ελλείψεων που εντοπίστηκαν από την ΕΕ. Σε κάθε περίπτωση, οι δεσμεύσεις στηρίχθηκαν με επιστολές που υπογράφηκαν σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

"Η διαδικασία εισαγωγής μας αποδεικνύει ήδη την αξία της", δήλωσε ο κ. Vladislav Goranov, υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, ο οποίος ασκεί επί του παρόντος την προεδρία του Συμβουλίου "Οι δικαιοδοσίες σε όλο τον κόσμο εργάστηκαν σκληρά για να αναλάβουν δεσμεύσεις για τη μεταρρύθμιση της φορολογικής τους πολιτικής. καλή φορολογική διακυβέρνηση παγκοσμίως."

Η απόφαση αφήνει 9 δικαιοδοσίες στον κατάλογο των μη συνεργαζόμενων δικαιοδοσιών από τις 17 που εξαγγέλθηκαν αρχικά στις 5 Δεκεμβρίου 2017. Πρόκειται για την αμερικανική Σαμόα, Μπαχρέιν, Γκουάμ, Νήσους Μάρσαλ, Ναμίμπια, Παλάου, Αγία Λουκία, Σαμόα και Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Ο κατάλογος περιέχει επίσης συστάσεις σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ληφθούν για να απαλειφθούν.

Ο κατάλογος της ΕΕ αποσκοπεί στην προώθηση της χρηστής διακυβέρνησης στον τομέα της φορολογίας παγκοσμίως, με τη μεγιστοποίηση των προσπαθειών για την αποτροπή της φοροδιαφυγής, της φοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής. Καταρτίστηκε το 2017 παράλληλα με το παγκόσμιο φόρουμ του ΟΟΣΑ για τη διαφάνεια και την ανταλλαγή πληροφοριών για φορολογικούς σκοπούς.

Ενώ ο κατάλογος πρόκειται να αναθεωρηθεί τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, η ομάδα εργασίας που είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία του ("ομάδα κωδίκων δεοντολογίας") μπορεί να συστήσει οποιαδήποτε ενημέρωση ανά πάσα στιγμή.

Οι δικαιοδοσίες που παραμένουν στον κατάλογο ενθαρρύνονται έντονα να προβούν στις αλλαγές που τους ζητούνται. Η φορολογική νομοθεσία, οι πολιτικές και οι διοικητικές πρακτικές τους έχουν ως αποτέλεσμα ή μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια εσόδων για τα κράτη μέλη της ΕΕ. Εν αναμονή των αλλαγών αυτών, η ΕΕ και τα κράτη μέλη θα μπορούσαν να εφαρμόσουν αμυντικά μέτρα.

Η σημερινή απόφαση λήφθηκε χωρίς συζήτηση σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων, μέσω τροποποίησης των συμπερασμάτων του Δεκεμβρίου. Οι 8 δικαιοδοσίες μεταφέρονται από το παράρτημα I των συμπερασμάτων (μη συνεργαζόμενες δικαιοδοσίες) στο παράρτημα II (συνεργασία σε σχέση με τις αναληφθείσες δεσμεύσεις).

Δείτε σχετικάΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης