Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλλαγές χωρίς τέλος στο φορολογικό

4 Σεπτέμβριος 2008
  • Αντιφάσεις και προχειρότητα καταδεικνύουν οι συνεχείς παλινωδίες του υπουργείου Οικονομίας σε σχέση με τη φορολόγηση των εργαζομένων που αμείβονται με «μπλοκάκι». Ετσι, ενώ διαβεβαίωνε ότι θα εξαιρεθούν από την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου
Αλλαγές χωρίς τέλος στο φορολογικό

Αφορολόγητο για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.500 ευρώ με δελτίο

Αντιφάσεις και προχειρότητα καταδεικνύουν οι συνεχείς παλινωδίες του υπουργείου Οικονομίας σε σχέση με τη φορολόγηση των εργαζομένων που αμείβονται με «μπλοκάκι». Ετσι, ενώ διαβεβαίωνε ότι θα εξαιρεθούν από την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, χθες διευκρίνισε ότι η εξαίρεση θα ισχύει μόνο για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 10.500 ευρώ ή 875 ευρώ τον μήνα. Αυτό οδηγεί σε μεγάλη φορολογική επιβάρυνση όσους ξεπερνούν αυτό το όριο. Δηλαδή, εάν κάποιος εργάζεται σε έναν εργοδότη, έχει ουσιαστικά εξαρτημένη σχέση εργασίας, αμείβεται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και έχει εισόδημα 10.501 ευρώ θα πληρώσει φόρο 1.050,1 ευρώ.

Την έντονη αντίθεσή του με την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη φορολόγηση των μερισμάτων εκφράζει με υπόμνημα που κατέθεσε στη Βουλή και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Πηγή ΚαθημερινήΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης