Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διατηρείται το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ για όσους αμείβονται με «μπλοκάκι»

2 Σεπτέμβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Διατηρείται το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ για τους εργαζομένους που δουλεύουν ως μισθωτοί σε επιχειρήσεις πλην όμως αμείβονται με «μπλοκάκι». Βασική προϋπόθεση για την ευνοϊκή αυτή μεταχείριση θα είναι οι επιχειρήσεις να εκδίδουν βεβαιώσεις ότι ο εργαζόμενος είναι μισθωτός, οπότε και θα εξαιρείται αυτομάτως από τα νέα μέτρα διατηρώντας το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ.
Διατηρείται το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ για όσους αμείβονται με «μπλοκάκι»

Διατηρείται το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ για τους εργαζομένους που δουλεύουν ως μισθωτοί σε επιχειρήσεις πλην όμως αμείβονται με «μπλοκάκι». Βασική προϋπόθεση για την ευνοϊκή αυτή μεταχείριση θα είναι οι επιχειρήσεις να εκδίδουν βεβαιώσεις ότι ο εργαζόμενος είναι μισθωτός, οπότε και θα εξαιρείται αυτομάτως από τα νέα μέτρα διατηρώντας το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ.

Το μέτρο αυτό προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «City 99,5», απαντώντας σε ερώτηση με θέμα τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. «Υπάρχουν κάποιες συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, στις οποίες οι εργοδότες υποκρύπτουν μισθωτή εργασία. Καταστρατηγούν οι εργοδότες εργατική νομοθεσία, ενώ θα έπρεπε δηλαδή να πληρώνουν μισθό, ασφάλιστρα, δώρα, πληρώνουν με τα μπλοκάκια, ενώ μιλάμε για μία παρανομία φυσικά. Εμείς, συνέχισε ο κ. Αλογοσκούφης, θα δώσουμε τη δυνατότητα στους εργοδότες να δώσουν μία βεβαίωση ότι ο εργαζόμενος αυτός εργάζεται ως μισθωτός και στην περίπτωση αυτή θα τον βάλουμε στην κλίμακα του μισθωτού. Δεν μπορεί να γίνεται καταστρατήγηση εργατικής νομοθεσίας», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ευθύνη να αναδειχθεί το θέμα αυτό έχουν τόσο η ΓΣΕΕ όσο και οι υπόλοιποι κοινωνικοί φορείς.


Πηγή: Κέρδος
 
 


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης