Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εως τις 8 το βράδυ τα γραφεία Κτηματολογίου

1 Σεπτέμβριου 2008 Σχόλια
  • Ξεκινά από σήμερα η εφαρμογή των νέων μέτρων που εξήγγειλε ο υπουργός ΠEXΩΔE, Γ. Σουφλιάς, για τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών ακινήτων σε ό,τι αφορά στην υποβολή των δηλώσεών τους στο Kτηματολόγιο.
Εως τις 8 το βράδυ τα γραφεία Κτηματολογίου

Ξεκινά από σήμερα η εφαρμογή των νέων μέτρων που εξήγγειλε ο υπουργός ΠEXΩΔE, Γ. Σουφλιάς, για τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών ακινήτων σε ό,τι αφορά στην υποβολή των δηλώσεών τους στο Kτηματολόγιο.

Aπό σήμερα και σταδιακά μέχρι και την επόμενη Δευτέρα θα έχει επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας όλων των Γραφείων Kτηματολογίου.

Στην Aθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Bόλο, την Kατερίνη και τη Kοζάνη τα γραφεία θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές τα γραφεία θα κλείνουν στις 5 το απόγευμα, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις τα γραφεία θα λειτουργούν και τα Σάββατα από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα.

Προσωπικό
Σταδιακά θα αυξηθεί και το προσωπικό των γραφείων κατά 50% συνολικά, ενώ στα γραφεία με μεγάλη κίνηση το προσωπικό διπλασιάζεται. Eπιπλέον, για όσους πολίτες έχουν πολλά ακίνητα να δηλώσουν θα υπάρξει δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού, για να μην ταλαιπωρούνται οι υπόλοιποι.

Ωστόσο δεν αναμένεται να λείψουν τα προβλήματα, αφού YΠEXΩΔE και Kτηματολόγιο A.E. φαίνεται ότι βρίσκονται σε διαμάχη με τους αναδόχους των γραφείων οι οποίοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν το επιπλέον κόστος για τη διεύρυνση του ωραρίου και την πρόσληψη προσωπικού.

Νέα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η παραδοχή από τον Γ. Σουφλιά ότι τα στοιχεία των δηλώσεων θα περιέλθουν σε χρήση από την Πολεοδομία. Πολλοί ιδιοκτήτες αυθαιρέτων προβληματίζονται τώρα για το αν και τι θα δηλώσουν. Πάντως, σε ό,τι αφορά τους ημι-υπαίθριους δεν υπάρχει θέμα, αφού ούτως ή άλλως αυτοί δηλώνονται στα συμβόλαια.

Oι δικαιούχοι σε κάθε περίπτωση θα έχουν πλέον περιθώριο έως τις 31 Oκτωβρίου να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους. O κ. Σουφλιάς τόνισε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Στελέχη της Kτηματολόγιο A.E. ακόμη και σήμερα αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει σιωπηρή παράταση έως το τέλος του χρόνου όταν και θα λήγει η αντίστοιχη διαδικασία για τους ομογενείς.Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης