Αποτελέσματα live αναζήτησης

Έκρηξη στις ακάλυπτες επιταγές τον Ιούλιο

19 Αύγουστου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ΑΥΞΗΣΗ 35% σημείωσε η αξία των ακάλυπτων επιταγών τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, γεγονός που δείχνει την περιορισμένη ρευστότητα που υπάρχει στην αγορά.
Έκρηξη στις ακάλυπτες επιταγές τον Ιούλιο
   
ΑΥΞΗΣΗ 35% σημείωσε η αξία των ακάλυπτων επιταγών τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, γεγονός που δείχνει την περιορισμένη ρευστότητα που υπάρχει στην αγορά.

Η έκρηξη στις ακάλυπτες επιταγές αντικατοπτρίζει την κρίση στην αγορά λόγω της έλλειψης ρευστότητας των καταναλωτών αλλά και τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκαν πολλοί έμποροι μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων (άρχισαν στις 15 Ιουλίου) οι οποίες δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Αυξήθηκαν
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τειρεσίας, η αξία των ακάλυπτων επιταγών τον προηγούμενο μήνα ξεπέρασε τα 105 εκατ. ευρώ (από 77,5 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2007), ενώ η αξία των απλήρωτων συναλλαγματικών το ίδιο διάστημα ανήλθε σε 14,3 εκατ. ευρώ (από 14,8 εκατ. ευρώ). Συνολικά τους πρώτους επτά μήνες του 2008 η αξία των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών ανήλθε σε 716 εκατ. ευρώ, από περίπου 700 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Δυσπραγία
Το γεγονός ότι η αξία των απλήρωτων συναλλαγματικών βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα δείχνει επίσης τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά, εκ των οποίων πολλά είναι υπερχρεωμένα σε δάνεια και κάρτες.

Ο χειρότερος μήνας
Ο Ιούλιος ήταν ο χειρότερος μήνας του έτους έως τώρα όσον αφορά τις ακάλυπτες επιταγές, των οποίων ο αριθμός - σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Τειρεσίας- ανήλθε συνολικά σε 10.361 από 7.344 πέρυσι. Ο αριθμός των απλήρωτων συναλλαγματικών τον προηγούμενο μήνα ανήλθε σε 10.565 από 9.537 τον Ιούλιο του 2007.

Πηγή Τα Νέα.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης