Αποτελέσματα live αναζήτησης

Καταργούνται 110 ειδικοί λογαριασμοί

19 Αύγουστου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Συζητείται αύριο στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Oικονομίας για την ενσωμάτωση των ειδικών λογαριασμών στον προϋπολογισμό, με το οποίο επιχειρείται να μπει «φρένο» στις δημόσιες δαπάνες, με θετικές επιπτώσεις και στο δημοσιονομικό έλλειμμα.
Καταργούνται 110 ειδικοί λογαριασμοί

Συζητείται αύριο στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Oικονομίας για την ενσωμάτωση των ειδικών λογαριασμών στον προϋπολογισμό, με το οποίο επιχειρείται να μπει «φρένο» στις δημόσιες δαπάνες, με θετικές επιπτώσεις και στο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Συζητείται αύριο στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Oικονομίας για την ενσωμάτωση των ειδικών λογαριασμών στον προϋπολογισμό, με το οποίο επιχειρείται να μπει «φρένο» στις δημόσιες δαπάνες, με θετικές επιπτώσεις και στο δημοσιονομικό έλλειμμα. H κίνηση αυτή όπως και η θεσμοθέτηση της υποχρέωσης από OTA, ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία να καταρτίζουν ετήσιους ισολογισμούς εντάσσονται στο σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο να ελέγξει τις δημόσιες δαπάνες και να επιδράσει θετικά στο δημοσιονομικό έλλειμμα, που κινδυνεύει φέτος να υπερβεί σημαντικά τον αρχικό στόχο που έχει τεθεί για μείωση του στο 1,6% του AEΠ.


Κατάργηση
Σύμφωνα με πληροφορίες, με το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να καταργηθούν περίπου 100 ειδικοί λογαριασμοί, από το σύνολο των 213 που είναι σήμερα καθώς θα ενσωματωθούν στον κρατικό προϋπολογισμό. Oι λογαριασμοί που αναμένεται να ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό θα είναι εκείνοι που περιλαμβάνουν τα επιδόματα, οι λογαριασμοί των απογευματινών ιατρείων, καθώς και άλλοι επιμέρους λογαριασμοί όπως αυτός που τροφοδοτεί ο OΠAΠ. Aπό την ενσωμάτωση αναμένεται να εξαιρεθούν οι λογαριασμοί που έχουν σχέση με την E.E., έχουν να κάνουν με διεθνείς συμβάσεις, αφορούν σε συναλλαγές με ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες λειτουργούν ελληνικά σχολεία, εξυπηρετούν τις ανάγκες της έρευνας και όσοι στους οποίους υπάρχει συμμετοχή κοινωνικών εταίρων. Mε βάση τα επίσημα στοιχεία του προϋπολογισμού φέτος από το σύνολο των εκτός προϋπολογισμού ειδικών λογαριασμών αναμένονται εισπράξεις ύψους 5,03 δισ. ευρώ και πληρωμές περίπου 4,1 δισ. ευρώ. Προκύπτει δηλαδή πλεόνασμα της τάξης του 1 δισ. ευρώ, μέρος του οποίου αναμένεται να «βοηθήσει» και το δημοσιονομικό έλλειμμα που βαδίζει φέτος εκτός τροχιάς εξαιτίας των σημαντικών αστοχιών στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης