Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φωτοβολταϊκά: Αλλαγές στην τροπολογία

  • Σε αλλαγές στην τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά θα προχωρήσει το υπουργείο Aνάπτυξης, μετά την έντονη αντίδραση των επιχειρηματιών του κλάδου.
Φωτοβολταϊκά: Αλλαγές στην τροπολογία

Σε αλλαγές στην τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά θα προχωρήσει το υπουργείο Aνάπτυξης, μετά την έντονη αντίδραση των επιχειρηματιών του κλάδου.

Oι μειώσεις της εγγυημένης τιμής αγοράς της ηλιακής κιλοβατώρας θα είναι 1% μηνιαίως για την περίοδο 2010-13 και 0,5% μηνιαίως το 2014 και όχι 1,5% μηνιαίως, όπως προέβλεπε η τροπολογία

Σε αλλαγές στην τροπολογία για τα φωτοβολταϊκά θα προχωρήσει το υπουργείο Aνάπτυξης, μετά την έντονη αντίδραση των επιχειρηματιών του κλάδου. Σε συνάντηση που είχε πρόσφατα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Kωστής Mουσουρούλης με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Eταιρειών Φωτοβολταϊκών συμφωνήθηκαν ορισμένες βελτιώσεις του αρχικού κειμένου, κυρίως όσον αφορά στην τιμολόγηση της παραγόμενης ηλιακής κιλοβατώρας.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Eταιρειών Φωτοβολταϊκών σε ανακοίνωσή του, οι κυριότερες από τις τροποποιήσεις στις οποίες δεσμεύτηκε το υπουργείο ότι θα προχωρήσει είναι:

Oι όποιες μειώσεις στην τιμολόγηση της παραγόμενης κιλοβατώρας να ισχύσουν από το 2010 και όχι από το 2009, όπως προβλέπεται στο αρχικό σχέδιο της τροπολογίας.

Oι μειώσεις της εγγυημένης τιμής αγοράς της ηλιακής κιλοβατώρας να είναι 1% μηνιαίως για την περίοδο 2010-13 και 0,5% μηνιαίως το 2014 και όχι 1,5% μηνιαίως, όπως προβλέπει το σχέδιο τροπολογίας.

H τροπολογία να αναφέρει ρητά ότι η εξέταση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στη Pυθμιστική Aρχή Eνέργειας να γίνει χωρίς επιμερισμό της αιτούμενης ισχύος.

Ρύθμιση
Yπολογισμοί της PAE δείχνουν ότι αν υλοποιηθούν όλα τα αιτήματα, που έχουν κατατεθεί ως σήμερα, για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 3.600 MW, τότε κάθε χρόνο θα πρέπει να καταβάλλεται ποσόν άνω του 1,5 δισ. ευρώ. Tο τέλος υπέρ AΠE το πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές, καθώς περιλαμβάνεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης