Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διευρύνθηκε στα 1,56 δισ. η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα

8 Αύγουστος 2008
  • Στο «κόκκινο» βρέθηκαν τα έσοδα του προϋπολογισμού και στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου αφού, παρά την τονωτική ένεση από τις εισπράξεις του Ειδικού Τέλους Ακινήτων νομικών προσώπων και τα αυξημένα μη φορολογικά έσοδα τον Ιούλιο, η μαύρη τρύπα υπερβαίνει τα 1,5 δισ. ευρώ.
Διευρύνθηκε στα 1,56 δισ. η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα

Στο «κόκκινο» βρέθηκαν τα έσοδα του προϋπολογισμού και στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου αφού, παρά την τονωτική ένεση από τις εισπράξεις του Ειδικού Τέλους Ακινήτων νομικών προσώπων και τα αυξημένα μη φορολογικά έσοδα τον Ιούλιο, η μαύρη τρύπα υπερβαίνει τα 1,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, τα συνολικά έσοδα τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 11,5% και στο επτάμηνο κατά 6,7% έναντι 12,2% που είναι ο στόχος του προϋπολογισμού με συνέπεια η μαύρη τρύπα να διευρυνθεί στα 1,56 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν χθες μετά από ευρεία σύσκεψη που έγινε υπό τον κ. Γ. Αλογοσκούφη με τους υφυπουργούς κ.κ. Α. Μπέζα και Ν. Λέγκα, στην οποία εξετάστηκε η πορεία του προϋπολογισμού και η δέσμη μέτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση ενόψει της κατάθεσης του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2009.

Από τα στοιχεία προκύπτει πως το σύνολο των εισπράξεων στο επτάμηνο ανήλθε στα 30.601 εκατ. ευρώ από 28.668 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο επτάμηνο του 2007.

Η αρνητική εικόνα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού αποτυπώνεται και στις χαμηλές εισπράξεις από ΦΠΑ που αυξήθηκαν τον Ιούλιο μόλις κατά 5% ή 70 εκατ. ευρώ.

Η αρνητική πορεία των εσόδων στο επτάμηνο έχει σημάνει συναγερμό στο υπουργείο Οικονομικών όπου πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις του υφυπουργού Οικονομίας κ. Α. Μπέζα με τους συντονιστές των ειδικών συνεργείων προληπτικού ελέγχου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. Στη χθεσινή σύσκεψη ο κ. Μπέζας έδωσε εντολή να συνεχιστούν και τον Αύγουστο εντατικά οι έλεγχοι.


Ελεγχοι
Στους νομούς που λειτουργούν ειδικά συνεργεία προανήγγειλε αναδιάρθρωσή τους και επέκταση της λειτουργίας τους από τον Σεπτέμβριο. Ο υφυπουργός δικαιολόγησε το μικρό ποσοστό παραβατικότητας που διαπιστώνουν τα συνεργεία στις περιοχές που ελέγχουν με αυξημένα έσοδα ΦΠΑ στις αντίστοιχες ΔΟΥ.

Από τα απολογιστικά στοιχεία για 12 νομούς διαπιστώθηκαν 2.460 παραβάσεις. Προκύπτει ότι το ποσοστό παραβατικότητας έχει πέσει στο 9,93%, όταν από αντίστοιχους ελέγχους της ΥΠΕΕ η παραβατικότητα κανένα μήνα δεν έπεσε κάτω από το 40%.Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης