Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα σε εμπόρους-ελεύθερους επαγγελματίες εξετάζει η κυβέρνηση

3 Αύγουστου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σειρά νέων φόρων, με επίκεντρο 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση από το φθνόπωρο, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τα κρατικά έσοδα και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής.
Ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα σε εμπόρους-ελεύθερους επαγγελματίες εξετάζει η κυβέρνηση

Σειρά νέων φόρων, με επίκεντρο 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση από το φθνόπωρο, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τα κρατικά έσοδα και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Εφημερίδα,  Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αξιολόγηση των φετινών φορολογικών δηλώσεων προκάλεσε σοκ στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς η πλειονότητα των καταστηματαρχών, εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών δήλωσε ετήσια εισοδήματα έως 4.000 ευρώ!

Έτσι, ο κ. Αλογοσκούφης εμφανίζεται έτοιμος να εξετάσει την επιβολή όριου ελαχίστου εισοδήματος και να επιβάλει τεκμαρτό φόρο εισοδήματος σε όσους δηλώνουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή κάτω από 4.800 ευρώ.

Αν και ορισμένοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών πρότειναν μέχρι και την επιστροφή των αντικειμενικών κριτηρίων (υιοθετήθηκαν το 1994 και καταργήθηκαν τέσσερα χρόνια, ο υπουργός τις απέρριψε.

Ωστόσο, σε αυτό που δείχνει να έχει καταλήξει είναι η κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης μετοχών, ομολόγων, καταθέσεων και stock options.

Δηλαδή, να προστίθενται στο φορολογητέο εισόδημα και να φορολογούνται βάσει της φορολογικής κλίμακας.

Πηγή In.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης