Αποτελέσματα live αναζήτησης

Συμμετοχή της ΠΟΦΕΕ στη δεύτερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

  • Την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008 και ώρα 10:00 π.μ σε αίθουσα του Υπουργείου Οικονομικών (Νίκης 5-7) πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Σε αυτήν, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κου Γεωργίου Αλογοσκούφη, συμμετείχε εκ μέρους της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., ως εκπρόσωπος του Κλάδου των Λογιστών – Φοροτεχνικών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Πανίδης Αβραάμ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  
ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42 – 46   ΑΘΗΝΑ  Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected] Ιστοσελίδα: www.pofee.gr
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94
 

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
 
Την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008 και ώρα 10:00 π.μ σε αίθουσα του Υπουργείου Οικονομικών (Νίκης 5-7) πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Σε αυτήν, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κου Γεωργίου Αλογοσκούφη, συμμετείχε εκ μέρους της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., ως εκπρόσωπος του Κλάδου των Λογιστών – Φοροτεχνικών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Πανίδης Αβραάμ.

Επιγραμματικά κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναφορά, παρουσίαση ή συζητήθηκαν τα εξής:
1.    Η διαδικασία που θα ακολουθήσει η Επιτροπή στην συνέχεια.
2.    Ο Υπουργός κος Γ.Αλογοσκούφης ανέφερε ότι δεν θα γίνει αύξηση συντελεστών φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α. αλλά διεύρυνση της φορολογικής βάσης.
3.    Έγινε αναφορά και συζητήθηκε η διαπιστωθείσα αύξηση των εσόδων από φόρο εισοδήματος των εταιριών παρά την  μείωση των συντελεστών φορολογίας .
4.    Παρουσιάστηκε από τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Αντ. Μπέζα το σύστημα ελέγχου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» που θα χρησιμοποιηθεί κατά της  λαθρεμπορίας του πετρελαίου ναυτιλίας.
5.    Αναφέρθηκε ότι εντός του Αυγούστου θα σταλούν τα πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.) των φυσικών προσώπων αφού καθοριστεί με απόφαση ο τρόπος υπολογισμού της αντικειμενικής αξίας βάσει των στοιχείων που περιέχει το Ε9..
6.    Ο Υπουργός επεσήμανε στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων ότι δεν θα επαναφέρουν διατάξεις του Ν.3259 για τις ανέλεγκτες χρήσεις καθώς απορρίπτουν εξ αρχής κάθε συζήτηση για την επαναφορά του «αυτομάτου κλεισίματος» .
7.     Ενημερωθήκαμε ότι εντός των επομένων ημερών θα γίνει η πίστωση στον τραπεζικό  λογαριασμό των αγροτών του φόρου κατανάλωσης καυσίμων για το α΄ εξάμηνο του 2008 με την προϋπόθεση ότι είναι καταχωρημένοι στο Εθνικό Σύστημα. Ο υπολογισμός του φόρου έγινε από ομάδα εμπειρογνωμόνων.
 
 Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
             Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας
            Πανίδης Ι. Αβραάμ                                            Πατέλης Γ. Νικόλαος


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης