Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δέκατη η Ελλάδα στον ΟΟΣΑ ως προς το ύψος του πληθωρισμού, με 4,9%

30 Ιούλιου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Tη 10η υψηλότερη θέση ως προς τον πληθωρισμό, μεταξύ των 30 χωρών - μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), κατέλαβε η Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο.
Δέκατη η Ελλάδα στον ΟΟΣΑ ως προς το ύψος του πληθωρισμού, με 4,9%
 
Tη 10η υψηλότερη θέση ως προς τον πληθωρισμό, μεταξύ των 30 χωρών - μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), κατέλαβε η Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός, στην Ελλάδα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε με ρυθμό 4,9% τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2007. Την ίδια περίοδο, ο μέσος πληθωρισμός στις χώρες του ΟΟΣΑ διαμορφώθηκε στο 4,4%.

Στην κατάταξη του ΟΟΣΑ την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ισλανδία με πληθωρισμό 12,8% και ακολουθούν η Τουρκία με 10,6%, η Τσεχία με 6,7%, η Ουγγαρία με 6,6%, το Βέλγιο με 5,8%, η Κορέα με 5,5%, το Μεξικό με 5,3%, η Ιρλανδία με 5,1%, οι ΗΠΑ και η Ισπανία με 5%.

Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο πληθωρισμός τον Ιούνιο στο σύνολο των 30 χωρών - μελών του ΟΟΣΑ σημείωσε αύξηση 2,2% και στην Ελλάδα 3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο δείκτης τιμών τροφίμων στην Ελλάδα αυξήθηκε τον περασμένο Ιούνιο κατά 6,0% (σε σχέση με τον Ιούνιο του 2007) όταν σε μέσα επίπεδα στον ΟΟΣΑ η αντίστοιχη αύξηση ήταν της τάξης του 6,5%. Ο δείκτης ενεργειακών προϊόντων στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 20,1% ενώ σε μέσα επίπεδα στον ΟΟΣΑ αυξήθηκε κατά 19,3%.

Πηγή: Express.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης