Αποτελέσματα live αναζήτησης

Από 1ης Αυγούστου ιδρύεται κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης στον ΟΑΕΕ

  • ΣEIPA οδηγιών, στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού, εκδόθηκαν χθες με απόφαση της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνης Πάλλη - Πετραλιά και αφορούν τον Οργανισμό Ασφάλισης Eλεύθερων Επαγγελματιών.
Από 1ης Αυγούστου ιδρύεται κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης στον ΟΑΕΕ              


ΣEIPA οδηγιών, στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού, εκδόθηκαν χθες με απόφαση της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνης Πάλλη - Πετραλιά και αφορούν τον Οργανισμό Ασφάλισης Eλεύθερων Επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα, ιδρύεται ο κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Eλεύθερων Επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ, στην ασφάλιση του οποίου υπάγονται προαιρετικά έπειτα από αίτησή τους από την 1 Αυγούστου 2008 οι ελεύθεροι επαγγελματίες ασφαλισμένοι του κλάδου κύριας ασφάλισης του ΟΑΕΕ, καθώς και του Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων, εφόσον δεν υπάγονται σε άλλο επικουρικό φορέα και έχουν ηλικία έως 60 ετών.

Οι εισφορές των ασφαλισμένων ελεύθερων επαγγελματιών υπολογίζονται σε ποσοστό 6% επί του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας ή της ασφαλιστικής κατηγορίας στην οποία έχουν υπαχθεί έπειτα από αίτησή τους.

Με την ίδρυση του κλάδου αυτού ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα ελεύθερων επαγγελματιών, που εκκρεμούσε για δεκαετίες.

Παράλληλα, από την 1η Αυγούστου στον κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του ΟΑΕΕ εντάσσονται με πλήρη λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ) και ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών (ΤΕΑΑ).


Πηγή: Express.gr

 Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης