Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ποιά ήταν η τροποποίηση της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για τους Ορκωτούς Λογιστές.

  • Mε μια σημαντική τροποποίηση της τελευταίας στιγμής ψηφίστηκε χθες το νομοσχέδιο για τους ορκωτούς λογιστές-ελεγκτές που δίνει επαγγελματικό δικαίωμα και σε αποφοίτους Λυκείου. Ο υφυπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν, επέφερε τροποποίηση σύμφωνα με την οποία αυξάνεται η προϋπόθεση της πρακτικής εξάσκησης στα 6 χρόνια για τους απόφοιτους Λυκείου, από 3 χρόνια που αρχικά είχε προβλεφθεί στο νομοσχέδιο. Η προϋπόθεση πρακτικής εξάσκησης παραμένει στα τρία χρόνια μόνο για τους πτυχιούχους των ΑΕΙ.
Ποιά ήταν η τροποποίηση της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο  για τους Ορκωτούς Λογιστές.


Mε μια σημαντική τροποποίηση της τελευταίας στιγμής ψηφίστηκε χθες το νομοσχέδιο για τους ορκωτούς λογιστές-ελεγκτές που δίνει επαγγελματικό δικαίωμα και σε αποφοίτους Λυκείου. Ο υφυπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν, επέφερε τροποποίηση σύμφωνα με την οποία αυξάνεται η προϋπόθεση της πρακτικής εξάσκησης στα 6 χρόνια για τους απόφοιτους Λυκείου, από 3 χρόνια που αρχικά είχε προβλεφθεί στο νομοσχέδιο. Η προϋπόθεση πρακτικής εξάσκησης παραμένει στα τρία χρόνια μόνο για τους πτυχιούχους των ΑΕΙ.

Ο κ. Παπαθανασίου ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη τροποποίηση αφού προηγουμένως τόνισε ότι όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν επαγγελματικό δικαίωμα θα περνούν από εξετάσεις οι οποίες θα είναι πολύ δύσκολες. Ο υφυπουργός εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις θα αναβαθμίσουν το επάγγελμα των ορκωτών λογιστών-ελεγκτών αφού πλέον και οι κυρώσεις είναι εξαιρετικά αυστηρές όχι μόνο για τον ελεγκτή αλλά και για την εταιρία στην οποία θα δουλεύει και τα πρόστιμα θα είναι δεκαπλάσια σε σχέση με την αμοιβή της εταιρίας.

Μαζί με τις νομοθετικές διατάξεις για τους ορκωτούς λογιστές-ελεγκτές ψηφίστηκε και η τροπολογία που αφορά το γήπεδο του Παναθηναϊκού και την ανάπλαση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Πρόκειται ουσιαστικά για μετατροπή της σύμβασης κατά τρόπο ώστε ο Δήμος της Αθήνας να έχει την ευθύνη της παρακολούθησης του έργου και να υπεισέλθει στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της εκμισθώτριας δημοτικής εταιρίας που είχε συσταθεί για τον ειδικό αυτό σκοπό. Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε την τροπολογία παρατηρώντας ότι ουσιαστικά καλύπτεται νομοθετικά η απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορες διαδικασίες η κατασκευή του γηπέδου. Κατά της τροπολογία ψήφισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος καταγγέλλοντας ότι καταπατάται δημόσιος χώρος και ότι θα δημιουργηθούν τεράστια εμπορικά κέντρα στην περιοχή του Ελαιώνα. Ο Ι. Δραγασάκης του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί θέλει να αποχωρήσει η Εθνική Τράπεζα που μέχρι σήμερα είναι μέτοχος και υπογράμμισε ότι ενώ το κόμμα του δεν διαφωνεί με την εγκατάσταση του γηπέδου στον Ελαιώνα, διαφωνεί με το γεγονός ότι δεσμεύτηκαν πολύ μεγάλες εκτάσεις. Γενικό νόμο και ξεκάθαρους κανόνες για τις επενδύσεις των ΠΑΕ, ζήτησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Η. Πολατίδης για να υπογραμμίσει: «Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να μπαίνουμε σε μια διαδικασία συναλλαγών μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών».

Ψηφίστηκε επίσης και η τροπολογία που αναφέρεται στους εκδότες ομολόγων και στην κατοχύρωση αυτών που αγοράζουν ομόλογα. Oπως ειδικότερα ορίζεται, σε περίπτωση πτώχευσης του εκδότη οι ομολογιούχοι και λοιποί δανειστές που εξασφαλίζονται με το νόμιμο ενέχυρο, ικανοποιούνται ως προς το μη εξοφλούμενο από το κάλυμμα μέρους των απαιτήσεών τους όπως και οι ανέγγυοι πιστωτές από τη λοιπή περιουσία του εκδότη.

Χθες ψηφίστηκε και η τροπολογία για την υλοποίηση του προγράμματος ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ του ΟΑΕΔ που αφορά νέους ανέργους έως 30 ετών που θα μπορούν για επτά μήνες να εκπαιδεύονται εργαζόμενοι στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα με πλήρη ασφάλιση και βασικό μισθό. Η υφυπουργός Απασχόλησης Σ. Καλαντζάκου διευκρίνισε ότι οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και από τους εργοδότες και από τους εργαζόμενους.

Πηγή ExpressΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης