Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μέτρα για Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

  • Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Σιδηρόπουλος συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία των εργαζομένων όλων των εργοστασίων της εταιρίας «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία», παρουσία του Προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλου, του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Νίκου Γιαννόπουλου και βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Μέτρα για Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Σιδηρόπουλος συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία των εργαζομένων όλων των εργοστασίων της εταιρίας «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία», παρουσία του Προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλου, του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Νίκου Γιαννόπουλου και βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά την ενημέρωση που είχε από τον κ. Σιδηρόπουλο, δήλωσε ότι το ΥΠ.ΟΙ.Ο. προωθεί, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εταιρίας «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία». Τα μέτρα αυτά εντάσσονται σε ένα πλαίσιο παρέμβασης για την αντιμετώπιση του γενικότερου προβλήματος του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να υπάρχει συνέπεια με την κοινοτική πολιτική για τον ανταγωνισμό. Στόχος, είπε ο Υπουργός, είναι η διασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων του κλάδου, με τελικό σκοπό την παραγωγή τελικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας ως αποτέλεσμα της καθετοποίησής της.

Ο κ. Σιδηρόπουλος προσέθεσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα (28 Ιουλίου 2008) οι πέντε βασικές πιστώτριες τράπεζες της «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» θα αποφασίσουν για τη χρηματοδότηση του επιχειρησιακού σχεδίου εξυγίανσης της εταιρίας, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου ύψους 35 εκατ. ευρώ. Προϋπόθεση για να δοθεί η εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου είναι να ενεχυριασθούν οι μετοχές του βασικού μετόχου της εταιρίας. Επίσης, ο κ. Σιδηρόπουλος είπε ότι εξετάζεται να καταβληθεί άμεσα βοήθημα από τον ΟΑΕΔ για τους εργαζόμενους της εταιρίας και ότι καταρτίζεται ειδικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για εργαζόμενους του κλάδου πάνω από 50 ετών.Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης